ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Nabornye hengsels

Onbeperkte creatieve uitgebreidheid wordt stolyaru-ontwerper in de keuze van de hengsels bevoorraden: Met betrekking tot afmeting, om, naar materieel, naar de methodes otdelki te formeren.

Voor instrumentaal shkafchika elk meere alles zullen voor van hout hengsels hebben gelijk. Beschikbaar in de verkoop metaal, plastic, glas ook groot met betrekking tot afmeting, zwaar, ja en materieel, waarvan zij zijn maakten, nauwelijks zullen assort met nabornym decoratief fanerovaniem.

Op de vijg. 28 worden gepresenteerd hengsels maakten van de alle-in ieder verspert van de boom en door de methode van de pakket van de triplex. De keuze van hen - de kwestie van smaakvermogen. Voor dverok kleerkast zou hengsels, vypilennye van brusochkov de grootte 40 X 10 X 10 mm hel spant (berkebomen, eli) benaderen. Zij bijster nou beschouwen het donker back-knarste van de triplex van het mahonie. Elk meere donkere kleur kan imparted door de methode oppervlakkig krasheniya zijn. Ovaal vyrez is maakten lobzikom, zachishchaetsya door stameskoi en homp shkurki, svernutoi in de tabakspijp.

Rуhkh deрecянныe: 1 - gлухaя: 2 - c cырeзom; 3 - пряmoуgoльнaя; 4 - рombochdнaя

Handelt van hout:
1 - doof: 2 - met vyrezom; 3 - langwerpig; 4 - rombovidnaya

Handelt kan de vorm van de rechthoek, romba, Cuba, van de driehoek met directe en wijzer granyami hebben. Op geen rekening zij moeten niet zijn van massieve yashchichki instrumentaale kleerkast gemakkelijk, ondiep bestempelden als voor melochei, rechtvaardig om omstreeks elk hengsel door twee vingers te verstrakken, om te brengen naar voren yashchichek. Daarvandaan afmeting van handelt moeten 25x12x10 mm niet overtreffen.

Voor hun aanmaak van prigodyatsya alle otkhody boom, van obrezki kleenoi triplex, decoratief, shpona. Hier is de opeenvolging van de operaties van de aanmaak van rombovidnykh handelt voor twee uiterste oppere of lagere dozen. Selecteren van kusochki triplex en shpona door de grootte 30x15 mm, met betrekking tot twee, van een ras van de boom, hen wil wordt omstreeks 10 voor iedere hengsel genodigd hebben. Lager en bovenste kusochki kan minder met betrekking tot grootte zijn. Dan plastinki, anointed door de kleefstof, lag op andere zo, om donkere zomen met hel een of anders uitwisselden. In dit geval en berezovyi shpon prigoditsya als decoratief materieel.

Wanneer het pakket hoogtepunt zal 9-10 mm bereiken, zijn zapressovyvaiut in de rechtbank-nietje en laten op 4-5ch. Wordt 30-40-procent stolyarnyi kleefstof gegolden. Voor dit werk toepasbare en kazeinovyi dikke koude kleefstof. In een rechtbank-nietje het is mogelijke zapressovat maar meteen twee pakketten. Gebouwen moeten tamelijk ontzagwekkend op de verkromming, niet tonshe 15 mm, anders plastinki in de pakketten raspolzutsya, poplyvut op de kleefstof zijn. Zadumannuiu vorm impart zagotovke slechts stameskoi. Blueprinted omlijningen op een van vliegtuigen, beten door beten srezaiut toegeefl zijnen voor spant. Srezy maken doordringend, afwisselend van verschillende kanten, voor romba met vier, voor het plein van twee kanten met betrekking tot richting volokon. Eindelijk zachishchaiut artikel van de vervaardiging op het vel shkurki. Maar als in de winkel stolyara bestaan elektrotochilo, toen behandeling granei het is mogelijk mekhanizirovat zelfs in het thuis voorwaardes.

Te verzwijgen zagotovku door de vingers van liet hand moeilijk, van tiski toepasbaar razve leix op de zeer beginnende formatie romba. Op elk moment of zagotovka kan vyvernutsya, of stameska soskolznet en poranit hand. Daarvandaan totaliter werkt rezanie vervulen in de richting van slechts van ons. .

En op verstak stamesku steken altijd door handelen naar zichzelf en kling van ons. Dit daarover geval, als instrument zal verschieten van verstachnoi grondslag - het is mogelijke poranit voet.

Krepyat handelt shurupami of nagelyami op de kleefstof. Door met het dit draaien op uitzicht doordringend auger van de overzijde dverok uit en de muren van de doos doorstonden een of 2 skvoznykh openingen, dan handelen pristavlyaiut naar blueprinted plaats en repare met behulp van gebouwen en rechtbank-nietjes zo, om openingen ontpopten zich niet gesloten, omdat erin het zal noodzakelijk vvernut shurupy.

Handelt wil wordt behoorlijk wat genodigd hebben, gering en ruimer uitgemonsterd door de vernis fatsoeneerde en schilderde. Afmeting, vormen, materielen kunnen de meest diversified zijn, maar technologie, de opeenvolging van de operaties voor meerdere dozijnen producten bedraagt twee varianten. Een daarvan voor handelt van de alle-in een homp van de boom welk worden door meestal ondoorzichtig coatings, en seconde - door de methode van de pakket doordringend plastin met navolgende behandeling beneden doorzichtig strijkend uitgemonsterd.

Voor eerst variant kies de zachte rassen van de boom, zonder de moeilijkheid gezwicht rezaniiu naar en boring (berkeboom, lipa, el, topol).

Vozmite door vystrogannyi brusochek afmeting 100x15x15 mm. Opilite het lobzikom met betrekking tot beeindigt van boven en te midden van onder, als merkte op de vijg. 28. Okleite dit zagotovku met betrekking tot bokam doordringende trekhsloinoi triplex door de lijvigheid 2-3 mm. Na zapressovki en bakkend pripuski opilite lobzikom met betrekking tot omlijning zagotovki. Fanernye nakladki meer handig nakleivat en opilivat voor twee toelating - in het eerst geval enerzijds, later - met andere. Na zachistki stameskoi en shlifovki shkurkoi handelen kan worden van twee tijdperk door buttery of emalevoi verf geschilderd. Zodanig hengsels herhalend met betrekking tot grootte, om te formeren en de kleur van handelen op gasachtig en elektroplitakh, handig voor dverki shkafchika beneden moikoi, van kukhonnogo tafel. .

 De bovenaardse toebereiding is. Kwaliteit decoratief fanerovaniya in de velen is aangewezen op de toebereiding van het vlak zagotovki of alle artikel van de vervaardiging naar okleike. Vereisten verreweg hoger boven, dan voor de toebereiding beneden otdelku protravnymi verven. Het feit is die voor fanerovannykh producten wordt methode slechts doorzichtig otdelki - polirovanie, lakirovanie, voshchenie gegolden. De mankementen van stolyarnoi toebereiding beneden okleiku zonder mankeren zal merkwaardig op de sluik, de alle het meere briljante vlak van decoratieve triplex worden. Zij zeer moeilijk wijken voor correctie.

Elk meer zorgvuldig zadelyvaiut kraakt, dints en andere mechanische verwondingen zagotovok. Dint in de diepte elk meere 2 mm zal dichtbegroeid niet aangeraad worden aan en om shpaklevkoi uit te strijken, hen tvloeit zadelyvat door de tussenvoegingen van hout plastinok voor. Dit betr en naar vyrublennym suchkam. Tussenvoegingen, net zo voor de ondoorschijnend otdelki, vrezaiutsya en nakleivaiutsya met de vergoeding voor de richting volokon. Niettemin vorm van de tussenvoegingen maakte van gelijk of elk meere zacht ras van de boom, moet niet plein zijn, en in de vorm bespannen romba. .

Het feit klaar die zijnen artikel van de vervaardiging strikte wil nabukhat en usykhat zelfs in de gunstige voorwaardes van de opslag en gebruik overeen. Wij als vroeg als weten dat boom usykhaet voornamelijk niet met betrekking tot lengte volokon, en met betrekking tot de breedte van strata. Als om langwerpige tussenvoeging te maken, dan in beduidende usykhanii ze hoe wordt op het vlakke vlak van decoratieve triplex gemanifesteerd, kleevye shvy razoidutsya, vspuchatsya zo veel die kan longitudinal nauwelijks merkwaardig, zogenaamd haarvat krakken formeren. Rombovidnaya de vorm van de tussenvoegingen in beduidende afmeting geluidsschermen de onderrichting van gelijkaardige mankementen.

Niet per de avontuur op afe vlakken modern en oeroud meubeltje plekken schijnen, haarvat krakken, van vzdutiya decoratieve triplex welk kabinet-makers noemen chizhami. Alle dat resultaat niet het enige regelbare vochtigheid van de lucht, maar de consequentie van de mankementen van de toebereiding van de producten naar otdelke, van de mankementen fanerovaniya.

Door voorzichtige toebereiding vlakken naar decoratief fanerovaniiu het is onmogelijk om zelfs in die gevallen te verwaarlozen, als uw appartement wordt door de lucht-conditioner toegerust. .

Triplex wordt naar de topgevels van de boom (zij over het algemeen worden) niet geplakt, daarvandaan in de plaatsen van hoekige verbindingen topgevels zadelyvaiut nakladkami (vijg niet aangeplakt. 29). De topgevels van skvoznykh breeuwt te midden van vlak, niet in hoekige verbindingen, het is mogelijk proshpaklevat door kleevym compositie.

Cпocobы зadeлkh toрcoc

De methodes van zadelki topgevels

Kortwiekte vlak moet zijn, allereerst, dor, strijken en zelfs uit. Goede resultaten zullen reductie okleika vlak shponom uitlenen, odnosloinoi door het mes triplex door de lijvigheid tot toe 2 mm, doorgaans, zonder suchkov en andere mankementen, pryamosloinoi fabriceerden van de berkeboom, asps, eli, minder dikwijls van smolistoi de spant van de pijnboom. Zijn nakleivaiut op zagotovku of artikel kortwiekte van de vervaardiging zodoende, van om volokna shpona en decoratieve triplex ontpopte zich op juiste hoeken. Stolyarnaya toebereiding beneden okleiku shponom zelfde, net zo voor decoratieve triplex. .

Na vysykhaniya vlak shpona Pools aslant volokon krupnozernistoi shkurkoi, om impart vlakken gering roughness.

In raskroe shpona, net zo van decoratieve triplex, moet in de rekening pripusk op nadere behandeling nemen. Het kan met betrekking tot lengte 2-3 mm van ieder kant, en met betrekking tot breedte - 5 - 7 mm stileren. Shpon raskraivaiut stameskoi, aslant kan worden het en door de schaar gesneden.

  • Styazhka
  • Nabornoe fanerovanie
  • Raskroika triplex
  • Nabornye hengsels
  • Nakleivanie triplex
  • Nakleivanie triplex door de methode "vpritirku"
  • Drukpers
  • Profilnoe fanerovanie
  • Mankementen fanerovaniya
  • Obrezka van de zomen