ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Zatochka zhelezok

Zelfde belangrijke plaats in derevoobrabotke na pileniya leent stroganie. Zatochit zhelezku rubanka of stameski eenvoudiger, nezheli razvesti en om pilu te knarsen. Er is in staat dit uitdraaien op uitzicht noodzakelijk om van twee doellat te hebben: Nazhdachnyi of krupnozernistyi arenaceous voor de bar zatochki, seconde - melkozernistyi oselok voor werkend, t. Door hem. Voor snyatiya van de kling van de weerhaken. De doellat breedte moet een gebetene overtreffen breedte zatachivaemoi zhelezki, oselok misschien smal.

Zatochka stameski. Stameska wijzer heeft naar rezhushchei onderdeel genaamd faskoi, hoek er mee verwijzing te schaven stameski kan teeter van 20 tot toe 40°. Zhelezka met minder hoek zatochki gemakkelijker en chishche spant snijdt, van vooral ferme rassen, maar snel tupitsya. Voor de vermijding krosheniya klingen in transversal rezanii volokon boom (bijvoorbeeld benutten stamesku voor dolota) zhelezku advisably zatachivat hoek-wijs elk meer 25-30°.

In zatochke stamesku verzwijgen door de rechterarm voor handelen, en door de vingers lieten prizhimaiut zhelezku om door alle vliegtuig faski te versperren en ritmische longitudinal moties aandrijving met betrekking tot het vliegtuig van de doellat, door topte waterhoudend af. Zatochku vervulen totdat, poosje op tegenovergesteld uitstrijken kant zhelezki zal weerhaken niet vormen, hen zonder de moeilijkheid om te vernemen, als om door de vinger aslant kling uit te voeren. Periodiek tvloeit naar de vochtigheid door het water en doellat en zhelezku, van smyvaya chastichki schuurmiddel en metaal voor. Tijdens zatochki zhelezku moet beneden een en gelijke hoek naar de doellat vlak verzwijgen. Het is algemeen, als instrument wordt, op deze operatie verhuizingen vandaan alle 4-5 min (vijg niet gelanceerd. 8).

«atohka feлeзkh нa плockom bруcke: 1, 2 - прachльнo; 3 - нeпрachльнo нa kруgлom kamнe; 4 - пocлe зatohkh; 5 - пocлe прackh нa oceлke

Zatochka zhelezki op platte doellat:
1, 2 - correct; 3 - uitermate op om stenig; 4 - na zatochki; 5 - na werkend op oselke

Meetkunde zatochki wordt van hout ugolnikom afgelezen. Kling zhelezki rubanka of stameski moet direct zijn. Wordt delven gering (tot toe 0.2-0.5 mm) okruglenie klingen op de einden verondersteld, maar in geen geval te midden van. Accapareer tussen het geslacht van kling en door de zomen zhelezki direct. Whereat moet bedienen die enkel zhelezki zijn maakte meerdere suzhennymi met betrekking tot breedte naar khvostovoi onderdeel, dan ugolnik afwisselend hechten van twee kanten. .

Na zatochki op faske eenvoudig oog merkwaardige ondiepte tsarapiny, onderlegd op het metaal door de zaadkorrels van de doellat. Nu zhelezku moet naar meubileren, naar spits toelopend, om weerhaken af te doen. Is dit maakte op oselke. Werkend wordt niet longitudinal, en door afwisselend ronde en longitudinal moties zhelezki met betrekking tot het afgetopte water van het vlak oselka in de volgende weg verricht.

In het eerst geval drietal-vier skolzyashchikh ronde moties kweken kant zhelezki met betrekking tot oselku op, het vlak van hen moeten dicht prilegat bij elkaar, de hoek van werkend zal nul. Op oselke zal hel tsarapiny van de weerhaken blijven. In dit geval zelve weerhaken niet stachivaiutsya, en leix otgibaiutsya terzijde faski.

Dan zhelezku alweer vochtigheid door het water, overturn faskoi onder en maken van 5-zes transversal skolzyashchikh moties, hoe in zatochke. Aandrang in beide gevallen moet zwak zijn. Poperemennuiu werkend tzeggen bijwijlen voor.

Nu schouwen fasku beneden de askew lichtstralen, vlak zijn wordt sluik, briljant, tsarapiny verdwijnen. Voer vinger aslant kling van twee kanten uit: Het is merkbaar die weerhaken stachivaiutsya. Werkend kan worden geoefend beschouwd, wanneer kling met betrekking tot alle lengte zal vlak worden, met de spiegel glinsteren, en weerhaken in gemakkelijke aanslag door de vinger zullen niet worden vovse gevoeld. Op deze operatie algemeen brengt tijdperk tamelijk 2-3 min door.

Zatochka en werkend rubanochnykh en fuganochnykh zhelezok. Op dezelfde manier wordt zatochka en werkend rubanochnykh en fuganochnykh zhelezok verricht.

Ruime betekenis de positie heeft van het hands en vingers, het uiteenlopend in de werkwijze van zatochki en werkend. In eerst geval zhelezku verzwijgen voor khvostovuiu onderdeel door juiste palm, en twee vingers van lieten hand prizhimaiut fasku om te versperren. In tweede geval, wanneer losbranden (otgibaiut) weerhaken van kweken kant op, zhelezku nauwelijks prizhimaiut naar oselku vier vingers van hand lieten, en juist leix priderzhivaiut khvostovuiu onderdeel zhelezki rubanka of handelen stameski. .

Doellat en oselok tijdens het werk slecht worden op het vlak verstaka achtergehouden, zij glijden, zenuwlijer. Deze ongemak zonder de moeilijkheid te elimineren beneden de advocatuur het dichte vel van natte krant of kusochki doordringende tandvlees met betrekking tot boorden uitgedrukt. Kan bolstered boven doellat in tiskakh zijn, maar whereat zonder de moeilijkheid om het op te splitsen. Het is better te repare versperren in van hout kolodke.

Met het dit draaien op uitzicht vozmite de interval van de boom met betrekking tot lengte op 40 - 60 mm meer doellat, en met betrekking tot hoogtepunt en breedte - op 20 mm uit. Breng erop Advocatuur toe of oselok, ochertite door de potlood omlijning, met betrekking tot welk met behulp van accuraat stameski verdieping maken. Met betrekking tot longitudinal lijnen maken diep prorezi. Aslant volokon spant om moeilijk te zetten het mes, moet dolbit: Stel kling stameski mee transversal gewaagdheden in en zonder de moeilijkheid slaan met betrekking tot handelen door de hamer. Het is meer handige om monding stameskoi te werken. Richt zijn strikt rechtschapen op. Later perevernite stamesku faskoi van ons, richten beneden de gering hoek en de gemakkelijke stakingen van de hamer skalyvaite spant (vijg op. 9). En zo met betrekking tot alle perimetru.

Pocлedocateльнoctь oпeрachй (уkaзaнa chфрamh) пo cыdaлbлhcaнhю уgлуbлeнhй (gнeзd)

De opeenvolging van de operaties (wordt door de cijfers) met betrekking tot vydalblivaniiu uglublenii (van de nesten) geindiceerd

De cannelure diepte in de lijvigheid van versperren 20-25 mm moet 7-8 mm componeren. Bodem zijn moet zachistit, aline hekje stameskoi, om gevormd bortiki waren van gelijkaardig hoogtepunt. Nu doellat sluiten in kolodku, nauwelijks vochtig het om. Na eerst gebruik van de opening zal kashitsa gevormd in zatochke instrument dempen, versperren wil strak worden in kolodke achtergehouden. Het geschikt naar de nietje in tiskakh, hen geschikte om bijl, pravit vlecht te knarsen.

Om zatochit rubanochnuiu zhelezku op de doellat, noodzakelijk om tenminste van 100 moties te maken. Moeilijk alle dat te verzwijgen tijdperk om zijn beneden een hoek naar de doellat vliegtuig.


Alle clausules van het hoofdstuk "Advizsen wedervoeren stolyarov"