ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Zatochka dronk

Voor de meeste exacte werken prigoditsya obushkovaya dronk - deze arm-trof aan, de top van het canvas welk okantovan voor rigidness staal profilnym obushkom P-schilderachtig secheniya.

In de winkels stolyarnyi instrument wordt nezatochennym verkocht. Het is correct om pilu napilnikom, en rubanochnuiu zhelezku of stamesku op de doellat en oselke - materie vovse niet demurrage te knarsen. Uitermate scheidde en zatolchennaya arm aan-trof in pilenii door alle middelen zal vandaan rechtsom zich verroeren of leftward van de gewaagdheden blueprinted propila, van zelfs transversal raspil kleine doellat zal niet zijn loodrecht naar longitudinal as.  Uitermate zatochennoi stameskoi moeilijk om van zelfs srezy spant te maken. Door helemaal het is onmogelijk bot instrument raskraivat decoratieve triplex, om gebruikelijk te zetten het mes, om de topgevels van de boom te trakteren. .

Totdat om pilu te knarsen, moet van razvesti zubia canvas, om in de werkwijze van pileniya het niet zaedalo in propile welk door alle middelen moet shire van de lijvigheid van het canvas zijn. Voor poloten met ruim zubiami (dvuruchnykh slempte die pilyat brandhout), voor het werk met rauwe spant echtscheiding stileert de dubbeldik van het canvas, op het overblijfsel respectievelijk de dronk, ongeveer polutornuiu lijvigheid.

Razvesti pilu - dit beduidt om apices zubev in de kanten van het canvas vliegtuig af te leiden: Kardinaal zubia - in een kant, rang - in andere. Want strak dient razvodka - stalen plastinka met de ondiepte, enkel elk meere hoogtepunten zubev, prorezyami, breedte welk op meerdere tiende millimetra meere lijvigheid van het canvas. Is eenvoudige toelating razvodki met behulp van ploskogubtsev: Klemmend zubia ongeveer op twee de thirds van het hoogtepunt van de stichting, door de vlakke motie van het instrument van hen otgibaiut voor andere in verschillende kanten. Zodoende half zubev zal otognuta in het recht kant, half - in gelatene. .

Nauwkeurigheid razvodki kan worden, afgelezen als vzglyanut langs het canvas: Evenmin een tand moet voorwaarts van generaal toerbeurt niet komen. Als merkwaardige protrusive apices zubev, hen tvloeit naar aline voor. Met het dit uitdraaien op uitzicht canvas pily bespannen tussen twee metaal plastinami, nauwelijks zazhatymi in tiskakh. Razvodyat pilu tijdperk in twee-drie jaar, t. Door hem. Na vier-zes zatochek.

Na razvodki pilu noodzakelijk zatochit trekhgrannym napilnikom. Het canvas tand voor verscheiden pileniya heeft twee rezhushchie grani, voorste en kweken vorming accuraate top welk met betrekking tot vorm hedenen trekhgrannyi rezets op. Zatochka dronk voor transversal pileniya is maakte door de vlecht, hoek-wijs 45-60°, betreffende. Het lateraale vlak van het canvas (vijg. 6). Zubia zodanig pily werk in de motie in beide leden. .

уbья пhлы: 1 - ceршhнa; 2 - ocнocaнhe; 3 - рefущhe gрaнh

Zubia pily:
1 - top; 2 - stichting; 3 - rezhushchie grani

Om te krijgen zelfs toerbeurt zubev, napilnik tvloeit prizhimat slechts in de motie van ons voor, in de motie in de overzijde het moet pripodnimat. De boel van de moties en de macht van de aandrang voor iedere tand moet lijkend op, algemeen tamelijk twee-drie moties zijn.

Weerhaken gevormd in het werk napilnikom met ruim nasechkoi, doen fluweel trekhgrannym napilnikom af. Periodiek zatochku moet voortzeggen gelden napilniki met de ondiepte nasechkoi. Van het veelvoud zatochki vorm en hoogtepunt zubev wijziging, toen canvas aline, stachivaya apices protrusive zubev napilnikom bolstered boven in van hout kolodke. Vervolgens opnieuw tvloeien razvodka en zatochka voor. .

Die niet persoon zag met piloi in de rechterarm, timmerman of stolyara - alle gelijk. Wat, het schijnt, eenvoudiger: Preste doellat naar de tegenstand, vskinul erover arm aan-trof, maakte twee-drie kleine gemakkelijke moties zapil, en dan razmashisto voor meerdere secondes raspolovinil doellat. Proberen om zo te maken, en dan posmorite op de topgevel van otrezannogo doellat, controle, alle hetzij er vliegtuig juiste hoek componeren mee de topgevel. Waarschijnlijk zal dat canvas pily povelo terzijde zich ontpoppen, van directe vier hoeken niet, en van kracht zapila (begon pileniya) en integendeel zoom van volokna spant worden geschaad, van quitte vlakken werd niet gekregen.

Jullie theoretisch bijstere inktkoker studeerde regels pileniya, canvas wordt geknarst, zubia twee ideale lijnen componeren. Nu taak: Raspilit mee op twee egaal planki doshchechku lengte 500 mm en lijvigheid 12-15 mm. Lijn raspila wordt van twee kanten accuraat door zatochennym potlood veroorzaakt of reismusom, doshchechka strak wordt in vertikaale positie in tiskakh bemachtigd. Raspilili? Perevernite zowel helften als controleren lineaal breedte, allen met het antoniem van ons kant. Met wat nauwkeurigheid wordt raspil verricht? Als maximaal verschil in de breedte planok zal 1.5-2 mm stileren, dan beschouwen ons als vroeg als zijn in staat om piloi te benutten, hoewel voor exacte krasnoderevnykh werkt maximale verwerping van van risok moeten pilenii mee 0.5 mm, en aslant - alle 0.2-0.3 mm niet overtreffen in. .

Alle materie in de verrijkingen van het werk piloi, alsmede door elk andere rezhushchim instrument gekocht slechts door de uitoefening. Het is daarvandaan, totdat raspilit louter beschikbaar zagotovku op de aanbetalingen met betrekking tot gegevene werkje naar de afmeting, door alle middelen potreniruites op de niet toepasselijke homp van de boom, controle ons en instrument.


Alle clausules van het hoofdstuk "Advizsen wedervoeren stolyarov"