ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Het meubeltje instandhouding

Het meubeltje instandhouding behoeftes van zelfde kennis van stolyarnogo materie, net als aanmaak is nieuw. En restauratie, namelijk reconstructie van het aanvankelijke type van waarde dingen, en werkend (aanpassing oud en oeroud meubeltje priblizhenno te vers in model knippen of andere toepassing) naar posilny slechts ervoer kabinet-maker. Hier weinig deskundigheid naar de dissel en pilit, moet aanzienlijke creatieve hersenschim en vindingrijkheid manifesteren, om "product vernieuwing' werd better, leukers, meer handig en poleznee voormalig gekregen.

De meeste geregeld bezoeken shipovye verbindingen rasshatyvaiutsya in de stoelen. Het is niet aards gebruik om naar bolster boven stolyarnoe verbinding shurupami, door alle de meere draadnagels te proberen. Voorop zal meerdere weken voorleggen, en draadnagel onmiddellijk de spant splitst van beuken op, van de eik, van de noot, en toen instandhouding wordt gecompliceerd. .

Als van stolyarnye shipovye verbinding razoshlis, dan breeuwt en proushiny voortvloeit om van oude kleefstof te louteren, om door verse podogretym kleefstof en bijstere inktkoker zapressovat in vaimakh of rechtbank-nietjes in te vetten. Brengt tijdperk door die breeuwen ook nog vrijelijk zitplaatsen in proushine, dan moeten narastit het met betrekking tot breedte of lijvigheid door de beet shpona. Voor de instandhouding zelfde kleefstof nemen, wat gebruikt in de fabricage van nieuwe onderwerp - mezdrovyi of kazeinovyi. Zij bijster nou verschillen met betrekking tot kleur (stolyarnyi kleefstof altijd temnee).

Zakleiku weerstaan in zapressovannom toestand 6-8chas. In hartelijke huisvesting, en in koude - vierentwintig uren.

Als werd ingetrapt stoel zamelde op schroeven in en schuifsloten, tvloeit podvernut noten voor, preliminarily podlozhiv eronder of beneden de hoofdletter van schroeft aanvullend metaal, plastic immers kartonnene sluitringen. .

Op taburetok en stoelen op timt pauze breeuwt voorste pronozhek situeerden ook laag. Als geschikt materieel bestaan, dan eenvoudiger dit detail om nieuwe te vervangen. Maar voor pronozhek van het mahonie, van de noot van het materieel kan en zijn niet. Alsdan voortvloeit te maken nieuw vstavnoi breeuwen. In het algemeen pronozhku regelt vynut ingetrapt gebleven breeuwen, niet andere verbindingen vernietigen.

Breeuw kan zijn maakte in de volgende weg. Nozhku door zapilivaiut arm-trof aan, en dan kies stameskoi nest door de diepte 50-60 mm (vijg. 32). De breedte breeuwen op 5-8 mm kleinere breedte pronozhki, dit hoe "polupotemok", het kan worden in gereed gezien, herstelde artikel slechts onder, als naar overthrew stoel. .

Remoнt ctульec: 1 - coedhнeнhe прoнofkh нa kocую фуgу; 2 - нa cctacнoй шhп; 3- уkрeплeнhe шhпa

De verstellend van de stoelen:
1 - verbinding pronozhki op askew fugu; 2 - op vstavnoi breeuwen; 3 - versterkend respectievelijk breeuwen

Dan vypilivaiut (naar de dissel niet aanbevolen) de tussenvoeging van overeenkomstige grootte. Voor haar toepasbare elk spant. Hoofd proushiny in nozhke van de stoel zadelyvaiut op de kleefstof brusochkom door de lijvigheid in breeuwen en door de breedte 5-8 mm. Vervolgens wordt assemblage op de kleefstof verricht: In het eerst geval pronozhku zabivaiut in proushinu verblijvend heel breeuwen, dan in tweede proushinu, gekuist van het oud kleefstof, zabivaiut tussenvoeging, en erop van boven lag pronozhku met pazom. In deze plaats zijn gesp rechtbank-nietje, om verbinding op de kleefstof was maximaal ontzagwekkend. Op het dit pronozhku om door de voeten te worden als vroeg als tvloeit niet.

Als de materieel bestaan van gelijk ras van de boom, dan pronozhku moet vervangen compleet hebb maakte zijn van twee onderdelen. Pronozhku met breeuwt raspilivaiut beneden acuute hoek door de arm-trof met de ondiepte zubiami, en na de installatie op de plaats mengsel en nietje in de rechtbank-nietje aan. De doellat lengte moet meer op de breedte propila zijn. De verbinding plaats na raspilovki zachishchat voor agglutination tvloeit niet. Om askew srezy tijdens zapressovki glijden niet, styk kan worden voorlopig door de draadnagels, zabitymi van inner kant geadapteerd. Deze methode heet door de verbinding in askew fugu. .

Raskolovshiesya in de plaatsen van proushin nozhki stoelen mengsel en complementarily consolideren klein nagelyami. Hen zabivaiut in de openingen, prosverlennye van de inner kant van verspert, maar niet naskvoz.

Dikwijls brengt tijdperk door zodat niet langgeleden kocht in de winkel stoel begint rasshatyvatsya, breeuwt zonder de moeilijkheid uitgekomen van proushin. Natuurlijk, dit mankement van de vervaardiging: Details worden van de spant van verhevene vochtigheid gefabriceerd, onachtzaamheid stolyara-adjuster die slecht ingevet door de kleefstof breeuwt en proushiny. Minder dikwijls deze breeuwt onachtzaamheid van de machine vervaardiging proushin en zapilovki. Het is niettemin om razvalivaiushchiisya stoel in mebelnyi de winkel van het besef niet te dragen: Beschikbaar er stolyar opnieuw zal stoel besluiten, niet wezen niet sorry voor de kleefstof, maar aanleiding zal niet elimineren. In de maand-verschillende stoel opnieuw wordt ingetrapt.

Methode te liquideren voornaamste oorzaak is ongedeeld, het is gemakkelijk van de toegang thuis stolyaru. Stoel moet in tweeen nemen, niet annexeren van de streven: Ontzagwekkende knooppunten te beschadigen tvloeit niet. Maar die, waarvandaan breeuwt zonder de moeilijkheid uitgekomene nesten, tvloeit naar bolster boven in de volgende weg voor. .

Nest (proushinu) onder de ontluiken stameskoi op 2-3 mm in beide leden zo, om het werd niet rechthoek, en trapetsievidnym. Dan in de topgevel respectievelijk breeuwen pro-nozhki of tsargi maken een-tweetje propila arm-trof en tussenvoegsel erin op de kleefstof een-tweetje klinyshka door de lijvigheid tot toe 3 mm zodoende aan, om zij kwamen voorwaarts overheen de topgevel breeuwen op 6-8 mm. Volgende nest en vet breeuwen door de kleefstof en verbinden zich aan behulp van de hamer. Whereat klinyshki worden in propily verdiept, breeuwen zal verbreden, dicht zal trapetsievidnoe verdieping proushiny zich bezighouden en knooppunt zal tamelijk ontzagwekkend worden.

Ruimere krakken gevormd in de selectie naar en decoratieve triplex, zadelyvaiut door doordringend battens van de spant van overeenkomstige kleur, zijn structuur en het ras van de betekenis hebben niet. In de selectie, als krak oneven geveerd heeft, rvanye boorden, zijn aline stameskoi vervaardiging doordringend srezy. Met betrekking tot afmeting krakken zagotavlivaiut tussenvoeging, lagere zijn zoom en beeindigt spits toelopend, en dan dicht zabivaiut op de kleefstof. Krak in decoratieve triplex raschishchaiut stameskoi, promazyvaiut door de kleefstof en tussenvoegsel door arris fanernuiu batten, priglazhivaya door de hamer. Zapressovka in beide gevallen misbaar.