ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Relefnaya en skulpturnaya kervend met betrekking tot boom

Elk meere complex met betrekking tot uitvoering types is relefnaya en skulpturnaya kervend. Eerst podrazdelyaetsya vertrouwende de graad van het hoogtepunt van de cijfers, protrusive overheen het vlak, op het bas-relief en hoger - gorelef. Door deze methodes meestal worden cijfers beest, vogelstand e.a. geportretteerd. Skulpturnaya (om) kervend onderscheidt van relefnoi de anderse ruimere verdikking van portretteerde thema's en cijfers. Op de armrests van oeroude zetels en andere producten namelijk zo snijden erbuit kopt lvov, reeen, konei, vogelstand. In dit geval cijfers alles behalve helemaal worden geschift van back-knarsten en geworden door de beeldhouwkunst. .

Voor deze types van kervend wordt speciaal instrument gegolden: Polukruglye en om stameski, gebekt rashpili, reztsy met profilnoi rezhushchei door de zoom. Voor voornaamst, van ruwwe behandeling noodzakelijk lobzikovye pily, gebruikelijk stameski met directe of wijzer kling, dolota, messen.

Voor de hamer meer handig om kiyankoi te werken, omdat de aandacht van grotbezoeker sosredotocheno op de nauwkeurigheid van srezov en skolov spant, veeleer dan op de staking met betrekking tot handelen stameski - door de hamer met smal podoshvoi het is mogelijk en promakhnutsya. Aan het werk tafel moet hoogtepunt 900-1000 mm hebben, achter zodanig tafel kan worden gewerkt en sidya hierboven taburete (hier is hier precies prigoditsya hoge stoel-stremyanka). .

Bijzondere betekenis voor exact en prachtig kervend heeft zatochka reztsov. Rezhushchaya onderdeel stameski moet zatochena beneden de gering hoek zijn en bijstere inktkoker meubileerde naar op oselke en riem tot toe spiegel glinsteren, op welke wijze scheerapparaat. Dan van en srezy spant zal sluik, nauwelijks briljant. In de eerst ervaringen van de molteken geometrisch kervend kan worden alle door een instrument - rezakom ontbeerd, peretochennym van kleine stameski breedte niet minder 15 mm of maakte van nozhovochnogo canvas met betrekking tot metaal zoals sapozhnomu mes. Handel rezaka is maakte van de rechthoek vorm, slechts op de zomen zal beneden de stomp hoek faski formeren. Instrument met om uitstrijken handelen moeilijk om precies in de richting van rezaniya te verzwijgen.

Door materieel voor kervende misschien elk interval van de grondslag door de lijvigheid niet minder 10 mm, bijstere inktkoker desiccated, zonder kraakt, van suchkov en mechanische verwondingen, met vlak vlak. Breed zagotovki better om van de meerdere smalle doellatten van een ras van de boom en met eenvormige structuur aan te plakken. Voor proreznoi kervend uitgemonsterd door de ondoorschijnend strijkende, de toepasbare spant van elk rassen. .

De schilderstuk van skvoznoi kervend maken op het vel van witte krant, en dan door carbo-krant vertalen in van hout vlak. Klein zagotovki kan worden voor geometrisch kervend maar meteen op het vlak, dit betr en naar skvoznoi kervend van nalichnikov en andere producten van architectonic betekenis gestempeld. Voor herhalende schilderstuk aanbevelenswaardig om karton te fabriceren of fanernyi boetseren.

Op een artikel van de vervaardiging kunnen gebruikte de verschillende types van kervend, zijn alsmede combinatie zijn met vyzhiganiem, vypilivaniem en door andere methodes van de decoratie.

Voor de diverse types van kervende worden verschillende methodes rezaniya en overeenkomstig instrument gegolden. Maar alles bedraagt die, om te losbranden van het vlak zagotovki toegeefl zijnen voor spant, om door middel van zijn srezaniya schilderstuk te formeren en back-knarste. Eenvoudigst, zogenaamd trekhgranno-vyemchataya kervend wordt stameskoi of door het mes in de volgende opeenvolging volbracht. .

Begin met nakalyvaniya. In het punt van de overtocht van de straalen van de driehoek hekje konchik van het mes verdiepen in de spant op 2-4 mm. Whereat op het cijfer top vertoeft gemakkelijk, nauwelijks merkwaardig oppervlakkig nadrez door de diepte in tiende gedeelte millimetra. Nakalyvanie tzeggen trizhdy voor ieder cijfer begin alle manier van de tijdperk van het centrum voor.

Wanneer nakalyvanie wordt beeindigd, te werk gaan te detacheren operatie welk heet podrezaniem. Taak zijn houdt in in die, om te snijden erbuit en om van het cijfer van trekhgrannye kusochki spant te schrappen. Draaiende zagotovku en verbuiging instrument in die of ander kant dirigerende kling van bovenste granei driehoek om te centreren, beet door beet enchancing aandrang, srezaiut driehoeken zelfde vorm cannelure gevormd.

Steek of stamesku ruim sterk zazhatymi in kulake door. Door de palm van liet hand zagotovku dicht prizhimaiut om, en rechterarm beren op de tafel of op vergaste grondslag op te stellen. Rezak afwisselend buigen zich die in ene die in ander kant, en zagotovku draaien zich vertrouwende de richting van volokon spant. In trekhgranno-vyemchatoi kervend rezanie alle langs het gedrag of mee volokon schoeien, of hoek-wijs, maar niet navstrechu hen. .

Naar het begin grotbezoeker is nuttig popraktikovatsya op de uitvoering van stelen-werk proreznoi kervend (vijg open. 36). Materieel kan doordringend doshchechki zijn, en van het instrument wil worden bitbrace genodigd hebben of drel, melkozubaya arm-trof aan, lobzik en stameska. Begin met razmetki en de toepassing van de schilderstuk op van hout vlak. Dan vysverlivaiut om de openingen, maken propily, de dragen-overs van de spant vyrubaiut stameskoi. Tijdens pileniya top doshchechki moet priderzhivat door liet hand op welke wijze het is mogelijke nader naar het canvas pily, om verhoeden mogelijk skoly. Als alle gelijke rassloenie voorkwam, dan nadlomlennyi of de helemaal caromming beet van de spant kan worden geplakt.

Pрoрeзнaя рeзьba. Pрocteйшhe oрнameнtы, hзgotocлeнныe c пomoщью: 1 - пhлы; 2 - пhлы h ctameckh; 3 - пhлы, ctameckh h cceрлa

Proreznaya kervend. Eenvoudigste ornementen fabriceerden met behulp van:
1 - pily; 2 - pily en stameski; 3 - pily, stameski en augers

Moet deze schilderstuk en de methode van zaova-vlas kervend aanpassen. In dit geval de zomen van de knippatroonen wijzer beneden kleine hoek met behulp van stameski, rezanie gedragen zich slechts met betrekking tot richting volokon. Propily en om de openingen het is mogelijk zachistit rashpilem, shkurkoi, stameskoi.

Wij geen praktische suggesties geven met betrekking tot de elk meere ingewikkelde types van kervend met betrekking tot boom, omdat met betrekking tot deze vraag komt van vele speciale winsten vrij. Instrument voor kervend met betrekking tot boom - ruimere zeldzaamheid op prilavkakh economische winkels. Ine het algemeen profilnye stameski diverse afmeting vytachivaiut van het oud napilnikov. Maar in dit geval stolyaru zal niet behulp van de deskundigen in metalloobrabotke - instrumentalshchikov ontberen.

  • Molteken kervend met betrekking tot boom
  • Stel-werk kervend met betrekking tot boom open
  • Relefnaya en skulpturnaya kervend met betrekking tot boom
  • Gravure
  • Inkrustatsiya
  • Vyzhiganie
  • Vypilivanie