ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Shlifovka

Deze laatste werkwijze van otdelochnoi toebereiding. De meeste verbreid is shlifovka shkurkoi. Industrie vrijlatingen shkurku op de krant en tkanevoi baseert, pokrytykh door het schuurmiddel materielen.

Besta vodostoikie shkurki - voor nat shlifovki. Met betrekking tot de types van schuurmiddelen nuanceren shkurki glas, korundovye, kremnevye. .

Voor shlifovki krivolineinykh vlakken gelden shkurku op de linnen basis: Ze is is elk meer verend, vergeleek met papieren. Shkurki verschillen met betrekking tot afmeting en de vorm van de zaadkorrels, de meest melkozernistye nul benamingen hebben, worden algemeen voor shlifovki metaal gegolden. Stolyary gebruik shkurkami nummers van eerst en hoger bovenstaand. Scherphoekige glazene zaadkorrels laten op de spant, van vooral zachte rassen, merkwaardige voetspooren, in transversal shlifovke zodanig shkurka wordt slechts voor de bar obdirochnykh werken gegolden, wanneer moeten de voetspooren van de vuiligheid, apprise, van oude verf afdoen.

Eerst shlifovanie vervulen krupnozernistoi shkurkoi, brengen zelve melkozernistoi vol. Pools mee volokon. Maar als het vlak van het artikel van de vervaardiging wordt van de spant van verschillende dichtheid gecomponeerd en dit componerend hebben verschillende richting volokon, dan shlifovka aslant volokon wordt voor de rassen van ruimere dichtheid verondersteld. .

Voor shlifovaniya gebruik van hout of probkovymi kolodkami lengte tot toe 120 mm, door de breedte tot toe 60 mm en hoogtepunt 35 mm. Kolodku moeten zelve maken, in verkopend van hen niet brengt tijdperk door. Ze bestaaatt uit van hout doellat, podoshva welk correct vliegtuig presenteert, okleennuiu door de homp voiloka, sukna, van het vulsel, van de tandvlees of ander zacht materieel (vijg. 24). Bovenste grani zijn ovaal maakte met behulp van pily, lobzika, rashpilya, shkurki. Om de palm van de rechterarm dicht en suitably oblegala kolodku, kan zijn maakte van overeenkomstige verdieping met betrekking tot zomen voor de vingers.

Sлhфocaльнaя koлodka (рaзрeз): 1 - koлodka; 2 - metaлл; 3 - нakлadka; 4 - пodoшca

Shlifovalnaya kolodka (gleuf):
1 - kolodka; 2 - metaal; 3 - nakladka; 4 - podoshva

Lengte en breedte kolodki kunnen worden veranderd vertrouwend de afmeting van beschikbare werkbladen shkurki, maar hoogtepunt zijn moet niet minder 35 mm zijn. Als om het hoogtepunt van de doellat te verminderen, willen uitgaen van, tot toe 25 mm, dat pulkt van de hand zal op een hoogte van podoshvoi instrument zich ontpoppen, zal glijden met betrekking tot trakteerde bovenaards. En dit onveilig: Zanozy - ding zuur.

In shlifovanii noodzakelijke aanzienlijke streven, om shkurka dicht prilegala te trakteerden bovenaards, gleden niet met betrekking tot het, en snijden volokna. Oshkurit zoom doshchechki zonder de moeilijkheid, en op ruim vliegtuig overtreffende afmeting podoshvy kolodki in 10-100 tijdperken, dit werk zal ruime lichamelijke voltage vergen. Rekening op de rechterarm kan worden door slechts een methode verminderd: Om hardere zelve kolodku te maken. .

Om dit zonder de moeilijkheid te maken. Van boven kolodki vydalblivaiut nest door de afmeting 80kh40kh30 mm. Loop het rasplavlennym door plumbum over, en wanneer het zal, top zadelyvaiut van hout plastinkoi bevriezen. Om slitok metaal werd niet gekakeld in de nest vormde openingen overloop surguchom, door het vocht glas of andere verdichtende compositie. Gewicht shlifovalnoi kolodki zal zodoende in bijwijlen groeien, te werken zal gemakkelijker worden.

Plumbum het is mogelijk rasplavit in zhestyanoi zandplaat, in vylivanii het in de nest spant nauwelijks zadymitsya, maar zagoraniya zal niet voorkomen. Te verharden zal ostyt op de lucht, in geen geval geldende evenmin verkoeling direct toegankelijk uitlenen. Plumbum zal door meerdere minuten bevriezen. Voor plumbum kan gebruikte de homp van de betonrock, met betrekking tot afmeting welk vydalblivaiut nest in de doellat zijn.

Shlifovalnuiu kolodku better om van twee-drie strata van de spant van verschillende rassen, hoe kolodku rubanka te maken: Voor de uitoefening, van de verificatie prochnosti kleevogo shva en ongedeeld in behalf van het instrument knapheid.

Kan geschieden die beneden de hand zal homp melkozernistoi shkurki niet zich ontpoppen, zijn kan worden elk vervangen, als van twee vel poteret vriend omstreeks vriend, om viel buiten de meeste ruime zaadkorrels van het schuurmiddel. Niet verkwanselen zatertuiu shkurku: Utrativ de meeste ruime zaadkorrels, ze zal op meerdere nummers tonshe worden en zal toepasbaar voor elk meer zuiver shlifovki. .

Voor vele producten, niet van ruimere sluik vliegtuigen en niet lager van speciale decoratieve rekening, gruntovku kan worden misbaar beschouwd. In vele gevallen voor gruntovki spant kan worden door de doordringend stratum van zeer vloeiende stolyarnogo kleefstof gedekt. Na gemakkelijk shlifovki melkozernistoi shkurkoi artikel van fabriceren dek niet drietal en zelfs niet twee, en door de stratum van de verf: Voor de onderrichting van de deken en enkel luister deze markt. Maar shpaklevkoi naar de verzaking nooit tvloeit.

Maar ook het meeste voorzichtige vaste materiaal shpaklevka vlak, zelfs herhaald met tussenpersoon shlifovaniem melkozernistoi shkurkoi, nauwelijks zal alle asperities elimineren. Daarvandaan schilderend wordt van twee-drie tijdperk van tussenpersoon shlifovkoi in het verleden veroorzaakt strata verricht. Naar ieder stratum van de verf zal vysokhnut voor niet minder 24ch uitlenen. .

Voor pridaniya naar de buttery bekleding van elk meere geducht glinsteren wordt stratum van buttery vernis veroorzaakt. Onkost gereed naar de verf gebruik op 1 m2 vlak stileert voor bleekte en ochers ongeveer 150g, voor andere verven - van 40 tot toe 90g. Metaal producten verf door de zelfde methode. Slechts werkwijze van de toebereiding van het vlak bedraagt de verhuizing van de roest, en verf wordt in de stratum veroorzaakt.

Gaand over buttery verf, respectievelijk hard om zodanig hinders te ontwijken, hoe bekladt op de verdieping naar of kleren. In "aptechke" stolyara altijd moet de direct toegankelijk van de voerend van buttery plekken zijn. Direct toegankelijk zijn dit ongedeeld en gemakkelijk van de toegang ieder.

Als de drop van de verf ontpopt op de leder, dan protrite deze plaatsen door plantaardige boter, van de stip verdwijnen bessledno, en de leder van de laarzen, van kurtki of handschoenen zullen myagche, elastichnee worden. De verse stip van de verf op de web vochtigheid zuiveren turpentine, protrite benzine. Zasokhshie de plekken van de verf in het eerst geval moeten razmyagchit door slivochnym boter of kunstmatige boter, dan door turpentine of benzine, na wat proteret tryapochkoi, doorsloeg in 10 de-procent verdunning van nashatyrnogo animo. Laatste operatie maken met de voorzichtigheid waar, als niet te om doek schilderstuk te veranderen. Nashatyrnyi animo kan worden door de aardolie vervangen, maar toen ding het zal noodzakelijk vystirat.

Verse plekken van arboraceous pek in het eerst geval losen demping aceton op, benzine of turpentine, en dan schrappen, proglazhivaya verhit utiugom door bekladdende-krant (promokashku), vervalsing van twee kanten van het doek. Zastarelye smolyanye plekken door preliminarily razmyagchaiut enkel vet (ijsje koeken, kunstmatige boter) aan.

Als zadumaete om zasteklennuiu glaswaar, vochtig glas door de azijn - verf niet pristanet te schilderen.

  • Tsiklevka
  • Otdelochnaya toebereiding
  • Gruntovanie
  • Shpaklevka
  • Shlifovka