ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Stroganie

Belangrijkste instrument voor stroganiya is rubanok met dubbel zhelezkoi, het kan lange tijdperk alleen strugom in de winkel thuis stolyara verblijven, zo veel perfect het constructie, door vele generaties stolyarov-geprobeerd. Rubanok met van hout kolodkoi predpochtitelnee metaal, werk waarmee bijzondere verrijkingen vergt.

Rubanok (vijg. 10) bestaaatt uit langwerpig kolodki, better, als ze wordt van twee-drietal plastin de spant van verschillende rassen voor verhoedend van de deformatie kolodki, aangeplakt vooral zijn podoshvy. De meeste toepasbare spant graba, yasenya, klena, berkebomen, van beuken. In het centrum kolodki is maakte skvoznoe opening (letok) voor zhelezki samengesteld uit drietal details: Reztsa (lager zhelezka), gorbatika (bovenste) van en kleine schroef welk veilig beide zhelezki in bepaalde positie. Voor elk meer zuiver stroganiya gorbatik richten zo op, om het door de lagere zoom niet dokhodil tot toe kling reztsa op 1.5-2 mm, maar dicht prilegal in deze plaats om zhelezke te verlagen.

Rуbaнok: 1 - koлodka tрeхcлoйнaя; 2 - лetok; 3 - нhfняя feлeзka; 4 - goрbathk; 5 - chнt; 7 - рothk; 8 - рofok; 9 - bobышka; 10 - cctackh

Rubanok:
1 - kolodka trekhsloinaya; 2 - letok; 3 - lager zhelezka; 4 - gorbatik; 5 - schroef; 7 - rotik; 8 - rozhok; 9 - bobyshka; 10 - tussenvoegingen

Als tussen zhelezkami in reviseren op hel is merkwaardige zuivering, toen het moet door middel van podtachivaniya zoom gorbatika napilnikom of op platte doellat elimineren. Allene benaming gorbatika - nadlamyvat chip op welke wijze het is mogelijk aanstaander naar podoshve rubanka en meubileren naar zijn oplopend met betrekking tot letku.

Met toenemende afstanden tussen zomen zhelezok naar de dissel wordt gemakkelijker, werk gaat sneller, rezets afdoet elk meere vette chip zodoende in odinarnyi rubanok geconverteerd. Maar whereat moeilijk om vlak vlak, te ontvangen vooral op het materieel met suchkami en andere ondeugden. .

Dubbel zhelezka wordt achtergehouden in letke van hout klinkom af tamelijk stabiel te strijkt door de hamer van de boom. Letok suzhaetsya knizu en zal in podoshve opening (rotik) door de breedte 6-10 mm formeren. Dan als vroeg als rotik die chishche stroganie. Vergrotende ervan breedte aandraagt wat naar de dissel wordt gemakkelijkere, chip lijmt niet in in letke, maar vlak zuiveren op vergast detail om meer moeilijk te krijgen.

Voor houdend rubanka door liet hand dient rozhok, juiste palm in stroganii abuts tegen het achterdeel kolodki en bobyshki.

Podoshva rubanka maken van de meeste dichte spant, bijstere inktkoker verzettend iznashivaniiu in glijden. Tijdens stroganiya oneven geveerd vlakken, met suchkami en zadorinami grootst iznashivanie podoshvy verrijst in twee plaatsen: In voorste onderdeel en voor de zoom reztsa. Hier zijn mogelijk quitte van skoly spant podoshvy. Wanneer iznos slechts was blueprinted, in deze plaatsen vrezaiut en krepyat op de kleefstof doordringend plastinki van de spant van ferme rassen. Naar de tussenvoegingen zodanig plastinok scheep gaan en in die gevallen, wanneer moet suzit breedte rotika.

In beduidend iznose podoshvy zijn aline op de ruime homp van nazhdachnoi krant of door middel van stroganiya andere rubankom (better fugankom). Als whereat het is noodzakelijk los te branden ook vet stratum (willen uitgaen van, 5 mm) die podoshvu het is mogelijk narastit, strak plastinu van de firma spant gelijmd, dan kan worden herlaad en breedte rotika. .

In alle rubankakh en fugankakh kling zhelezok komt voorwaarts overheen het vliegtuig podoshvy op 0.1-1 mm. Van de grootte van de raming opnieuw-taki hangt de lijvigheid van de chip af, en beduidt, en zuiverheid stroganiya. Om pripodnyat rezets en om raming te verminderen, nauwelijks slaan door de hamer met betrekking tot achterdeel kolodki (niet met betrekking tot bobyshke!), Otchego prizhimnoe strev klinka verslapt, het het is mogelijk vynut helemaal. Zhelezku in noodzakelijke positie, zijn alweer nietje in letke van hout wig opgericht. Om te verzaken rezets, door de hamer van zeer zwak een-tweetje tijdperk geslagen in het eerst geval met betrekking tot hoofd zhelezki, en dan met betrekking tot klinku. De waarde van de raming reztsa ligt empirisch, met betrekking tot de chip lijvigheid vast. In enkel verrijkingen stolyar van eerst tijdperk opricht en maakt zhelezku in noodzakelijke positie. Met het dit uitdraaien op uitzicht moet perevernut rubanok en vzglyanut mee podoshvy: De raming waarde zal merkwaardig met betrekking tot briljant in prosvete rezhushchei zoom zhelezki.

Kolodku rubanka in genomen apart type, zonder zhelezok en klinka, algemeen weken podogretoi door olifoi of andere plantaardige boter, bijenwas, dek door doorzichtige vernis welk verbetert glijden podoshvy. In stroganii. Rubanki nooit schilderen door buttery verf, voor ze neravnomerno wordt gegumd en de verschijning van het instrument bederft.

Naar de dissel in het algemeen het is noodzakelijk allemaal zagotovki ongeacht van die, waren adzed zij eerder of niet. Als om doshchechku te nemen, strogannuiu in de fabriek voorwaardes op de machine die netrudno door eenvoudig oog om op zijn bovenaardse voetspooren van de messen, posazhennykh op om de schacht elektrofuganka waar te nemen. Als doshchechku in het verleden trakteerde handleiding strugom, dan van timen ze kon pokorobitsya of gewordene niet sluik van niet eenvormige usykhaniya volokon spant.

Thuis stolyar dikwijls spant benutt, als vroeg als antiquarisch. Totaliter de gevallen voor stroganiem voortvloeit om bovenaards zagotovki te bestuderen, om te zijn zeker, niet hetzij erop protrusive draadnagels, shurupov, metaal skrepok. Vlak door alle middelen moet van de voetspooren apprise, van het zand, verven louteren. Beneden de stratum van de stof afnemen en vuiligheid kan draadnagels zich ontpoppen. .

Vlak na stroganiya moet zijn niet enkel zuiveren maar ook zelfs. Zuiverheid wordt door correcte zatochkoi en installatie zhelezki, bereikt alsmede stroganiem met betrekking tot richting volokon, niet "tegen de wol". Maar te ontvangen zelfs bovenaards het is mogelijke, slechts enkel ervaring van aan het werk rubankom.

Hecht op aan maar juist vystrogannuiu het vliegtuig van versperren metaal lineaal (van hout dikwijls zelve behoefte verificatie) en treffen aan, niet hetzij prosvetov op de einden van de doellat. Als zij bestaan, dan dit bijhielden resultaat slechts wat jullie uitermate rubanok.

Op het begin stroganiya, daaruit moment, wanneer rezets nog niet betrokkene spant hebben, en totdat, poosje podoshva struga op drie verblijfplaats van de lengte zal op het vergaste vlak van de doellat niet zich ontpoppen, rubanok door prizhimaiut hand liet, priderzhivaya voor rozhok, en juist slechts een duw geven voorwaarts. Later kolodku drukpers door beide handen, en tegen het eind stroganiya, wanneer rozhok hoe povisnet in de lucht, de strev van liet hand losbranden en aandrang wordt door uitgevoerd maar rechterarm, liet benuttend rozhkom, leix tijdsbestek rubanok voorwaarts. .

De nauwkeurigheid van stroganiya lange doellatten wordt op het oog afgelezen. Nauwkeurigheid stroganiya elk meere monding doshchechki kan worden ook op het oog, afgelezen alsmede met behulp van twee battens door de lengte 150-200 mm. Doshchechku steken vystrogannoi door het kant omhoog op de tafel, en battens richten op de einden op. Als vliegtuig niet perekoshena in de behandeling rubankom, battens zal breedtegraad bij elkaar. Anders huizenhoge moeten boorden doshchechki podstrogat (vijg. 11).

Pрhemы прoceрkh прachльнocth ctрogaнhя: 1 - плacth c пomoщью dcух рeek; 2 - kрomkh лhнeйkoй

De toelatingen van de verificatie van de nauwkeurigheid stroganiya:
1 - plasti met behulp van twee battens; 2 - zomen door de lineaal

Versper dissel begin met dat vlak welk zal gezicht. Maar voor die noodzakelijk prismotretsya naar suchkam, om hen altijd zullen zuiveringen vormen, vooral als wordt vet chip afgedaan. Om te zuiver vlak ontvangen op suchkovatoi spant, moet de raming van rezhushchei zoom zhelezki tot toe minimaal verminderen, in dit geval chip zal alles behalve doorzichtig op hel worden. .

Als moet sostrogat het vet stratum van de spant, elk meer millimetra die advisably hekje stameskoi srubit suchok op deze diepte, het is mogelijk en razmyagchit het door de stakingen van de hamer. Dan zhelezka rubanka niet zo snel zatupitsya.

Op de vliegtuigen welk later moet basis voor nakleiki decoratieve triplex worden of inkrustatsii, suchki tvloeit vyrubat door alle middelen, en op hun plaats vkleivat van hout tussenvoegingen voor. Dit in de volgende weg Is maakte. Van de spant van gelijkaardig ras vypilivaiut plein plastinki van zodanig grootte, om zij helemaal gesloten suchok, lijvigheid kan 5-10 mm componeren. Dan dit zagotovka wordt op suchok gelegen en wordt met betrekking tot perimetru accuraat door zatochennym potlood of bros geformeerd. Verdieping vyrubaetsya stameskoi en erin op de kleefstof wordt plastinka ingeschoven.

K. E. Tsiolkovskomu behoort voorstelling om rubanok gericht toe te rusten, om vystragivat doshchechki met betrekking tot lijvigheid gaf zonder de reductie razmetki ontberende speciale reismusovogo machine (vijg. 12).

Rуbaнok K. E. Choлkocckogo: 1 - нaпрacляющhe рeйcmуca; 2 - cыctрaghcaemaя зagotocka

Rubanok K. E. Tsiolkovskogo:
1 - gericht reismusa; 2 - vystragivaemaya zagotovka


Alle clausules van het hoofdstuk "Advizsen wedervoeren stolyarov"