ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

De rechtbank-nietje aanmaak

De meeste handige en alomvattende huisvesting voor zapressovki plakte details aan, net zo voor andere stolyarnykh werken, is rechtbank-nietje welk better om zelve (vijg te maken. 18). Voor zijn aanmaak wil worden metaal schuifsloten genodigd hebben, er is in staat aanbevelenswaardig de meest ruim kervend (door de tree), allen met een noot. Op het boveneind van het schuifslot, waar kervend niet noodzakelijk, prosverlivaetsya opening voor handhold. De basis van de rechtbank-nietje - van hout kolodka, predpochtitelnee van de spant van ferm ras, omdat in zavinchivanii schuifslot P-schilderachtige constructie wedervaart zeer beduidende aandrang. De totaliter toepasbare spant is van de berkeboom. .

Ctруbchнa

Rechtbank-nietje

Noodzakelijk te maken met betrekking tot vier rechtbank-nietjes van twee afmeting met betrekking tot distantieren tussen lager lager doellatten en bovenste, bij wie vmontirovany schroeft 60-70 en 140-160 mm. Eerst handig voor otdelochnykh werken, vooral in okleike zagotovok decoratieve triplex, seconde - voor zapressovki gering vensterramen en beschuttingen.

Rechtbank-nietje bestaaatt uit drie van hout doellatten, amalgameren door op juiste hoeken dubbel of driedubbel breeuwt. Voor kleine rechtbank-nietje horizontaal brusochki kan van zodanig afmeting zijn: Lengte 130-150, lijvigheid 25-30 en hoogtepunt 35-40 mm. Vertikaale doellat: Consistent met 150-160, 25-30 en 40-45 mm. Voor zodanig rechtbank-nietje noodzakelijk schuifslot door de lengte 70-90 mm, door de diameter 9-11 mm. Op eerst uitzicht constructie het schijnt onnodig massief, zwaar. Maar elk instrument moet hebben bespreken prochnosti, en rechtbank-nietje alle de meer. Als de tree van schroef is is gering, het mogelijk met betrekking tot neostorozhnosti ontwikkelen zodanig strev welk bovenste doellat lopnet, als zal shipovaya kleverig weerstaan. .

Voor ruime rechtbank-nietje afmeting zagotovok kunnen zodanig zijn: Horizontale doellatten-150-160 Kh 50 - 40 mm, vertikaal - 250-280 Kh 50 - 40. Schuifslot als vroeg gelijk ieder meer massief, door de lengte tot toe 180-200 mm en diameter 12 - 14 mm.

Gelijkmatig vystrogat kleine doellat ja anders van ferme boom is blij moeilijk. Het is daarvandaan better naar de dissel lange doellat maar meteen voor meerdere rechtbank-nietjes, en dan raspilit het. Spant moet suchkov en ruim svilevatosti niet hebben. Gezicht zijn inner zomen.

Alle geindiceerde afmeting zagotovok provisory, rechtbank-nietjes kunnen van minder zijn en ruimere afmeting, alles is aangewezen daarover, wat producten is in de vooruitzicht zapressovyvat. Vertikaale doellat dikwijls maken op 10-15 mm dikker horizontaal die suitably voor kleverig op driedubbel breeuwen. De diameter van de schuifsloten kan worden verreweg verminderd, maar de tree van schroef moet ruim, zijn als niet naar zatrachivat veel keer op zavinchivanie en otvinchivanie. De schroef back-beeindigen kan worden beweeglijk gemeubileerd, niet zaklepannym naglukho door de tegenstand, hoewel egaal eronder het zal noodzakelijk podkla-dyvat brusochek, om in szhime zal niet benadelen bovenaards plakte zagotovki aan. .

De meeste tijdperk-consumerend deel van werk - van het dit vrezka noot. Het centrum van grendelen-gat het is aanbevelenswaardig te situeren op welke wijze het is mogelijke nader naar de topgevel van bovenste doellat, om het is mogelijk was van zapressovyvat zagotovki maximale breedte. Maar moet pozabotitsya en omstreeks prochnosti hoekig kleverig, en dit, in zijn zwenk, zal elk meere massieve doellatten aandienen. Optimaal, zoals, zal van op een afstand tweederde van de lengte van transversal doellat gesituerd, als otschet om van inner zoom verticaal zich te gedragen. Razmetka centrum wordt overgeboekt en op tegenovergestelde zoom.

Grendel-gat het is mogelijk prosverlit of vydolbit smal stameskoi, het moet strikt loodrecht zijn, van zelfs kleine perekos schroef zal gebruik door de rechtbank-nietje belemmeren. Grani in de opening sravnyaet kervend van het schuifslot, als het bijwijlen om zich te draaien. Te verruimen opening het is mogelijk en om napilnikom. Voznikshii perekos kunnen worden van podchistkoi overeenkomstige kanten verwijderd, maar whereat moeten uitmaken dat opening moeten de schroef diameter corresponderen. In het eerst geval schroef zal provorachivatsya met ruimere arbeid, dan opening en schroef kunnen worden door vloeiende zeep, machine boter, glycerol, rasplavlennym schoensmeer ingevet. Gebeten door beet in de spant wordt geproduceerd corresponderend kervende, schroef zal vrij gaan. .

Het is nu, wanneer opening is gereed, provertyvaiut schuifslot op alle lijvigheid van de doellat, navertyvaiut noot en ocherchivaiut zijn met betrekking tot perimetru. Zes of chetyrekhgrannuiu cannelure voor de noot vyrubaiut stameskoi, moet, proberen om nest gecorrespondeerde de grootte van de noot welk zabivaetsya zapodlitso. Nu rechtbank-nietje kan worden op de kleefstof en zapressovat ingezameld. Whereat noodzakelijke om de inner juiste hoeken van de rechtbank-nietje te checken, omdat om vergissingen in gereed artikel van de vervaardiging moeilijk te corrigeren. Als voor zapressovki maar meteen twee hoekige verbindingen geen huisvestingen, kunnen worden zijn in twee toelating volbracht.

Na bakkend vyazku wordt bolster boven nagelyami op de kleefstof aangeraad aan. Twee nagelei voor iedere hoek markt, zij bevinden zich met betrekking tot diagonali. In het eerst geval prosverlivaiut vier skvoznykh openingen door de diameter 5-6 mm voor kleine rechtbank-nietje en 6-7 mm voor ruime. Zagotavlivaiut van ferme boom plein of pyatigrannye met de hekje granyami, maar niet om, nageli. Materieel voor hen het is aanbevelenswaardige om elk meere firma te selecteren, voor de doellatten van de berkeboom deze willekeur zijn beuk of eik. Ieder eind nagelya nauwelijks spits toelopend. Nageli moeten openingen dicht binnenlopen, zabivaiut hun door de hamer, niet vrezen rastreskivaniya doellatten, dit moet niet voorkomen. Komst voorstuken nagelei srubaiut stameskoi. .

Het is mogelijke krepit hoekige verbindingen niet twee, en vier nagelyami, maar kleiner, op twee de thirds van de lijvigheid van de doellat. Whereat openingen in de tweetallen noodzakelijk prosverlivat van twee kanten situerende hen met betrekking tot perekreshchivaiushchimsya diagonalyam. Zodanig variant, zoals, zal aanbevelenswaardig voor de verbindingen op drietal breeuwt. Aanvullend striemend metaal ugolnikami op shurupakh, hoe ervaring manifesteerde, van positieve resultaten schenkt niet. Nauwelijks vergeeft ons en aanvullend striemend van bovenste en lagere doellatten door stalene kern situeerden dichtbij naar vertikaale zoom en door styanutym noot.

Wanneer alle is klaar, moeten de residuen van de kleefstof schrappen, zachistit vlakken shkurkoi, proolifit, om te schilderen. Opryatnee van esthetisch gezichtspunt zal rechtbank-nietje lijken, als met betrekking tot buitenzijde granyam van vertikaale doellat om faski, direct of ovaal te maken. Direct faski kunnen zijn maakten op drietal tortsevykh granyakh lagere en bovenste doellatten, maar slechts niet op inner een of anders.

Als falen vyrubit nest voor de noot tamelijk precies en ze provorachivaetsya, zijn kan worden de enkele door plakkende compositie (better silikatnym), zalit door buttery verf geadapteerd. Geschiedt die vintovaya kervende roest, zijn wordt aangeraad gelegenheids om door de machine boter in te vetten.

  • Stolyarnyi plaken
  • Kazeinovyi kleefstof
  • Kunststof klei
  • Zetsel en zapressovka van plakte producten aan
  • De rechtbank-nietje aanmaak
  • Szhimy