ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Triplex Vervaardiging

Osobnyakom kosten in lesopilenii en derevoobrabatyvaiushchei industrie fabricage van triplex. Nuanceer van twee type van triplex: Odnosloinuiu steken (oblitsovochnuiu) en mnogosloinuiu kleenuiu door. Eerst bestempelden als voornamelijk voor krasnoderevnykh otdelochnykh werken, izgotovlyaetsya van de waarde rassen van de boom. Het bereik van de toepassing van kleenoi triplex praktisch boundless.

Opnieuw-taki in behalf van het gerief willen regeling treffen om mes triplex ongeacht van de methode van zijn vervaardiging decoratief te noemen, en kleenuiu - is ongedeeld door de triplex.

Er is tal van methodes van raskroya de bomen van waarde rassen op doordringende plastiny, de werkbladen van decoratieve triplex zettend van de slechte aderlating van de grondstof. De meeste oeroude methodes - dit raskalyvanie en lushchenie. In eerst geval op speciale machines met prizhimnymi apparaten interval brevna, gekuist van de dop, klieven, splinter, hoe kolunom brandhout, op de aanbetalingen mee volokon. Er toe eind XIX in. Door zodanig methode gewonnen plastiny, planki en de battens van het mahonie en andere import rassen. Naar raspilovke scheep ging ongewoon, omdat ook kostbaar waren bied verstrijken opilki. En hier is methode lushcheniya wordt alle overheen de plaats en in onze dagen gegolden. Het wordt geconcludeerd, in wat interval brevna adapteerde in lushchilnom machine, rouleren om longitudinal as, en onroerend, mes srezaet strata met betrekking tot jaarlijkse beugels. Brevno preliminarily rasparivaiut. Daardoor de vel winnen van de decoratieve triplex van gegevene lijvigheid, zelden bol 1,5 mm, door de breedte vertrouwende de diameter van de stengel.

Omdat jaarlijkse beugels nooit brengen tijdperk geometrisch correct door, strikt kontsentricheskimi, lushchenyi vel algemeen sluit in de onszelf de delen van meerdere jaarlijkse beugels in. Niettemin deze omstandigheid moet schatten hoe positieve - de structuur van decoratieve triplex wordt elk meer schilderachtig gewonnen. Door deze methode razdelyvaiut karelskuiu berkeboom, klen, noot en enkel andere rassen van de boom. Wordt methode lushcheniya vpoldereva gegolden, bij wie srezy zijn maakte parallel bijlen brevna, maar niet met betrekking tot cirkel, en diametralno ernaar. In dit geval op de triplex wordt schilderstuk niet meerdere, van en alles behalve alle jaarlijkse strata, boel welk verminderings in de werkwijze van de verhuizing sreza van het centrum gewonnen. Kegelvormig lushchenie zal van srezy napodobie chip in mashinke voor mechanische zatochki potloden op de kegel uitlenen.

Interessante methode krullende hekje (stroganiya) van decoratieve triplex. In dit geval lushchilnye messen zatachivaiut volnoobrazno en de structuur van de spant wordt meer ful ontdekken.

Zodoende, van een en gelijke de homp van de boom kunnen worden diverse met betrekking tot structuur fanernye werkbladen (vijg gekregen. 2) afhankelijk van die, beneden wat hoek naar voloknam en jaarlijkse beugels wordt rezanie verricht.

tekctурa dekoрathcнoй фaнeры hз odнogo kуcka deрeca: 1 - прh пoлурadhaльнom рaзрeзe ctcoлa; 2 - рadhaльнom; 3 - taнgeнchaльнom

De structuur van decoratieve triplex van een homp van de boom:
1 - in poluradialnom de gleuf van dammen; 2 - radialnom; 3 - tangentsialnom

Decoratieve triplex gedraagt op mebelnye fabrieken verpakten in de pakketten van de werkbladen gekregen van een stengel van de boom, door een en gelijke methode rezaniya of lushcheniya, vandaar, met gelijkaardige schilderstuk. En in de winkels, waar afdelingen bestaan "voor skilful hands", mebelnye fabrieken schenken voor de verkoop van otkhody decoratieve triplex ook in de pakketten (zodanig pakket heet knolem), in het algemeen met betrekking tot 10-15 werkbladen in een ieder. Verschil inhoudt leix in waarom otdelki meubeltje zijn gebruikte polnomernye werkbladen door de lengte tot toe 1,5 m en breedte van 80 tot toe 400 mm, en op de gedeelte van de amateurs van stolyarnogo ertoe doen verblijf van obrezki deze ruimere werkbladen, begeleidend, alle-voldoende met betrekking tot grootte en handelswaar met betrekking tot kwaliteit, toepasbaar voor de meest van het huiswerk.

Alsmede timmerlieden nuanceren in de grondslag van juiste en linkerzijde, zo en stolyar-kabinet-maker nuanceert in het doordringende vel van decoratieve triplex gezicht (juist) en niet gezicht (liet) kanten. Omstandigheid zo belangrijk, maar om, vast te stellen waarin persoon, en waar iznanka, moeilijk, vooral als overeenkomst niet met krupnoporistoi de triplex van de eik, en met melkoporistoi spant appelbomen of peren. In verkregen in boodschapenen do de pakketten van decoratieve triplex meestal op tortsevykh boorden blijven fabriek nakleiki in de vorm van de bef van kondensatornoi krant. Zij brengen tijdperk exclusief op voorst door.

Situeer de triplex vel voor de ogen zo, om de straalen van de geducht bron van ontsteken verschiat erop van niet bangmakerij, en beneden acuute hoek. Op een vlak jullie zullen gezwelen arboraceous volokon - deze voorkant zien, op andere - ondiepte delft, dit niet voorkant.

Tijdens fanerovaniya producten, t. Door hem. In de werkwijze van okleiki vlak door decoratieve triplex, vel hechten door niet voorst, iznankoi onder. Is maakte zo met betrekking tot twee zeer essentiele voorstellingen. Om met te beginnen, partij kiezen voor gezwelen zonder de moeilijkheid naar aline in de finale otdelke brachten artikelen shlifovalnoi shkurkoi of tsiklei vol. Uit te strijken niet vlak confronteren met delft zeer moeilijk, moet zal shkurkoi het vet stratum van de spant losbranden. Seconde, tijdens nakleiki de gezwelen van de voorkant zullen dichte prileganiiu decoratieve triplex naar de stichting verhoeden. Omgekeerd, delft staan bol vocht kleefstof, prileganie zal tenue, prochnost skleiki betrouwbaar. .

Kleenaya triplex komt door de fabrieken in ruimere werkbladen en door de lijvigheid 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 en 12 mm consistent met van drietal en elk meer strata doordringend (niet boven 2 mm) van het mes triplex - shpona vrij. Dvukhsloinoi triplex niet brengt tijdperk door. Op inner strata meestal is gebruikt elk meere vet shpon van malotsennykh en de lage merken van de spant eli, asps, olkhi. Volokna shpona verschillend strata bevinden zich loodrecht bij elkaar. Zodanig schikking van strata maakt duidelijk kleenuiu triplex zeer ontzagwekkend. In fabricage van meubeltje ze is niet enkel otdelochnym maar ook ontwerpen materieel. Triplex vergastte op gidropressakh, komt niet met betrekking tot prochnosti listovomu metaal, zijn gebruik in construerend van gemakkelijke vliegtuigen en katerov overeen.

Het best merken van de triplex met een of van beide leden van oblitsovyvaiutsya shponom de elk meere waarde rassen van de boom. Maar als fanernyi vel wordt van shpona een ras aangeplakt, meestal van de berkeboom die en in dit geval een van de kanten van het vel zal elk meere sluik, zuiveren, zonder vallend suchkov, van sherokhovatostei en andere ondeugden. Dit moet in de rekening nemen, daarvoor beslisen, wat kant van de triplex om gezicht te maken.