ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Stolyarnyi instrument

Hier is nu kwam porie obzavestis door het instrument. Prikinte de materiele mogelijkheden, examineren als vroeg als ogen begin stolyara beschikbaar instrument. In ieder huis worden hamer, otvertka, bros, schaar gevonden. Tref aan, gezond hetzij zij.

Toegeefl zijnen voor in krokhotnoi thuis winkel kan worden beschouwd elektrifitsirovannyi instrument (diskovaya dronk, rubanok, drel), benuttend van hen zullen last naar buren oplopen. Kunnen worden ruimere dolot ontbeerd, hen helemaal zullen stameski inboeten. Niet noodzakelijk kiyanka (ruim van hout hamer) het wordt aangeraad in de winsten met betrekking tot stolyarnomu materie van die voorstellingen welk van hout handelt stamesok en dolot van de stakingen door het metaal hamer snel worden vernietigd. Niettemin ervaring merkt die berezovaya handelen stameski legt paar jaar voor, en nieuw handelen kan zijn maakte allemaal voor wat-nibud half een uur.

Hamer is, bijl. Het is het is aanbevelenswaardig om meerdere hamers, van hen door een gewicht tot toe 300g, seconde helemaal gemakkelijke, zogenaamde, wachtpost te hebben.

 Hamer, natuurlijk, slecht behoudt drijvend op ook nog klein handhold, het wordt erop gekakeld, en stakingen chastenko worden niet met betrekking tot de bonnet van de draadnagel, en met betrekking tot de vingers van het hands gekomen.

Besta meerdere de methodes van striemend van handhold door van hout en metaal wiggen, bedrading, dunne metaalplaat (vijg. 5).

Cпocobы kрeплeнhя moлotka: 1 - deрecянный kлhн; 2 - metaллhheckhй kлhн; 3 - kрeплeнhe deрecянныmh

De methodes van striemend van hameren:
1 - van hout wig; 2 - metaal wig; 3 - striemend van hout

Ovaal opening in de hamer is maakte in het algemeen bevelled, het ontluikenen naar de buitenzijde kant en suzhaetsya terzijde handholds. Berezovaya handelen vytachivaetsya of vystragivaetsya ook op de kegel. Verschil met betrekking tot secheniiu handhold 10-15 mm componeert in de lengte 300 mm. Hamer nasazhivaiut op elk meere doordringend eind zo, om het dicht liep ovaal opening binnen. Whereat tussen metallieke en boom zal openingen vormen. Eenvoudiger allemaal te repare timmeren door de wiggen van de ferme spant van de beuk, berkebomen: Een wig vbivaetsya in de handhold topgevel met betrekking tot longitudinal as, twee smal - met betrekking tot transversal.

Elk meere betrouwbaare striemende verschaffenen metaal wig. De lijvigheid van stalene 3-4 mm met drie veders, beeindigt welk zatocheny, als merkte op de schilderstuk. In zabivanii zodanig wig veders raskhodyatsya in verschillende kanten en strak rasklinivaiut handhold. Preliminarily in zijn topgevel maken stameskoi of otvertkoi nasechki diepte 3 - 4 mm, dan wig zal niet terzijde afgaan.

Op dezelfde manier bijl consolideren op van hout toporishche.

Otvertki. Wordt in huis en otvertka gevonden. Voor werken otvertki weinig, wil wordt met betrekking tot minder afmeting twee-drietal genodigd hebben. Maar vzglyanite in het eerst geval op prorez in de pet shurupa, ze niet rechthoek, en trapetsievidnoi vormen. Hier is van zodanig vorm moet en weerhaak otvertki, vliegtuigen en zomen het noodzakelijk zatochit napilnikom zo, zijn om zij dicht bezwangerd alle prorez shurupa. Whereat zijdelings grani otvertki moet zijn meerdere skosheny voor de wisselborgtocht van grotste strev in zavertyvanii shurupov (otvertyvat het is van node minder dikwijls). .

Bros. Prigoditsya directe, niet sapozhnoe, bros, zatochennoe in de vorm mnogogrannika. Het netrudno om van de homp van het vet stalene bedrading te maken. Voor zatochkoi ieder eind van de bedrading kan worden door middel van nagreva ontzetten en verkoeling vertragen. Zakalivat staal tvloeit door zodanig methode voor: Razogret het eind van de bros op de kaarsstandaard tot toe als naar-svetleniya metaal, dan snel okunut in vloeiend. Omdat, voor de verschillende postzegels van stalene, worden diverse koelende composities gegolden die in het thuis voorwaardes het zal noodzakelijke, is mogelijke, werkwijze zakalki om, okunaya raskalennoe de weerhaak van de bros afwisselend in zuiver waterhoudend acidulated door de azijn, podsolnechnoe boter, olifu, in mylnyi verdunning voor te tzeggen. Tvloeit povarirovat en door de graad nagreva voor. Kwaliteit zakalki zonder de moeilijkheid om napilnikom te checken of door het canvas van de arm-trof met betrekking tot metaal aan. Als metaal met de arbeid wijkt voor instrument - beduidt staal zakalilas. Schaar, ongedeeld en potloden kleuren, lineaal ook worden in elk huis gevonden.

Nu omstreeks het instrument welk moet in de winkel verkrijgen of om zelve te vervaardigen.

Het instrument pakket voor stolyarnykh en bijbehorende hen van de werken kunnen worden op twee groeperingen met betrekking tot orde komplektatsii onderverdeeld: a) de meest noodzakelijk voor de prioriteit werkt begin stolyara; b) noodzakelijk voor elk meere complex krasnoderevnykh en speciale werken. Half wat zal opgesommen worden, kan zijn zelve maakte, maar niet maar meteen, omdat dit vergt enkel verrijkingen exacte pileniya, correcte stroganiya, deskundigheden om van hout details door verschillende methodes te koppelen, om dreliu of bitbrace te benutten. Zo, van node op eerst porien volgend instrument.

Volgende pagina >