ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Stolyarnyi instrument (onderdeel 2)

Pily. Predpochtitelnee arm-trof met van niet lang, maar door breed canvas voor transversal en longitudinal pileniya aan. Op zodanig canvas vergelijkenderwijs ondiep zubia door het hoogtepunt 4-6 mm vorm hebben van ravnobedrennogo of ravnostoronnego driehoek. Canvas voor longitudinal pileniya heeft voorwaarts zubia gebogen zich, zij snijden van volokna spant in de motie voorwaarts, van ons, en op tegenovergestelde motie leix verkwanselen opilki. Traditioneel luchkovaya stolyarnaya dronk ook hinderlijk, ongelegen voor het werk in strakke huisvesting. Luchkovaya dronk met smal canvas (breedte niet boven 10 mm) en door de ondiepte zubiami hoogtepunt tot toe 4 mm kan prigoditsya voor krivolineinogo pileniya. Maar als noodzakelijk om zodanig propily op de triplex te maken of doshchechkakh lijvigheid tot toe 10 mm, luchkovuiu pilu totaliter zal gebruikelijk lobzik inboeten. Het zal voor pily-melkozubki voor doordringende werken, dienen alsmede arm-zagen met betrekking tot metaal. Met het dit uitdraaien op uitzicht moet pilki met betrekking tot boom en metaal hebben.

Rubanok. Bestaat tal van types van dit instrument beneden algemene titel "strugi": Sherkhebel met ovale kling zhelezki voor de bar stroganiya pilomateriala; Odinarnyi rubanok voor het voorbeeld stroganiya; Rubanok met dubbel zhelezkoi, of "dvoinichok", hoe aardig noemen het kabinet-makers, voor chistovogo stroganiya, van snyatiya zelfs en doordringende chip; Fuganok voor de alignement van ruimere vlakken (van dubbel rubanka verschilt slechts door de lengte en massivnostiu van hout kolodki) faltsovki, galteli, kalevki, shpuntovki en andere strugi voor profilnogo stroganiya. Begin stolyaru tamelijk een dubbel rubanka, omdat het zal noodzakelijk om meestal met om te gaan als vroeg als vystrugannymi vcherne zagotovkami.

Stameski. Zij verschillen door de breedte zhelezki en vorm rezhushchei onderdeel. Worden rezaniya spant, van raskroya decoratieve triplex, van vydelki de nesten van shchi-povykh verbindingen gesolliciteerd. Stameski met polukruglym reztsom zijn gebruikt voor vyborki gleufen, alsmede voor kervend met betrekking tot boom. Op eerst tijdperk totaliter tamelijk twee stamesok met directe klingen door de breedte 4-6 en 15-20 mm.

Razmetochnyi instrument. Dit, allereerst stolyarnyi ugolnik, lineaal, reismus voor de toepassing op het vergaste artikel van de vervaardiging van directe parallele lijnen, tsirkul, yarunok voor razmetki zagotovok hoek-wijs 45° en malka voor razmetki beneden andere hoeken. Op de eerst porien van hen kunnen uchenicheskii ugolnik, lineaal en tsirkul vervangen. In na de dagen alle deze instrumenten netrudno om zelve te maken.

Tiski. Kostuum van elk slesarnye tisochki middelmaat afmeting, maar meer handig speciaal tiski. Zij tijdperk brengen in de verkoop door, heten stolyarnymi. Zodanig tiski alomvattend, erin geschikt om zagotovki voor longitudinal en transversal pileniya, stroganiya, van de boring, van dolbleniya en andere types van werken, met de boom te adapteren alsmede met ander materieel (metaal, orgalit, plastic en t. P.).

Kleyanka. Voor de toebereiding van wijd ronddeelde nu kazeinovogo kleefstof speciaal posudy wordt niet genodigd hebben. Maar voor de toebereiding van traditioneel stolyarnogo plaken, mezdrovogo of benig, noodzakelijk kleyanka - parovaya bathhouse. Voor haar wil worden twee zhestyanye zandplaaten van ruimere en minder afmeting genodigd hebben. Gereed kleyanok in de verkoop niet brengt tijdperk door.

Szhimy. Zo huisvestingen noemen voor styagivaniya en prizhima united detailleert op breeuwt, om te lijmen: Rechtbank-nietjes, vzaimy, van drukpers. Beschikbaar in verkopende metallieke rechtbank-nietjes van toepassing van niet voor alle werken. Van hout met metalliek schuifslot kan zijn maakte zelve. Op eerst porien als szhima kan gebruikte, bijvoorbeeld, schroef myasorubki, slesarnye of stolyarnye tiski zijn. Besta elk meere eenvoudige methodes styagivaniya van de details met behulp van de homp van de tandvlees, van bechevki en van hout wiggen.

Versper en oselok. Het is het is onmogelijk om te werken als maken bot instrument. Voor zatochki rubanochnykh zhelezok en stamesok toepasbare doellat van malm-rots, karborundovyi of nazhdachnyi. Maar voor werkende noodzakelijke oselok - doellat met zeer ondiep, pylevidnymi door kartelt. De meest handig is mechanisch geknarst met handmatige aandrijving en om stenig. In de verkoop er is elektrotochilo welk gebruik in alledaags leven, op gelijke tijdperk kan sverlilnogo en shlifovalnogo stanochka dienen als. .

Napilniki. Noodzakelijk trekhgrannyi persoonlijk napilnik voor zatochki en werkend dronk. Voor zatochkoi zubia rashpil (napilnik met ruim nasechkoi) voor de behandeling van krivolineinykh van hout details, van shlifovki topgevels.

Sverlilnyi instrument. Puur stolyarnym is bitbrace, met de pakket, zogenaamd, van perevykh en andere augers voor vysverlivaniya in de boom van om en vydelki ovale openingen. Maar aanbevelenswaardig om van de gering of middelmaat afmeting drel te verkrijgen. Ze prigoditsya niet enkel voor het werk met betrekking tot boom, maar ook en met betrekking tot metaal, naar het plastic en met andere ferme materielen. Ponadobitsya de pakket van augers. Later moet door obzavestis pakket napilnikov: Prigoditsya fluweel napilnik, voor snyatiya weerhaken, molteken, plein, ongeveer. Prigodyatsya elektrisch payalnik, kern voor razmetki metaal voor de boring. Op eerst porien kan worden dreli en bitbrace ontbeerd. In de homp van de boom opening van elk vorm kan zijn maakte met behulp van bros, stameski, otvertki, om napilnika.

Oprichting van het mannelijk lid instrument. Ruimere en gering otvertki, directe bros, kusachki, tangstelling, ploskogubtsy. Laatste triinstrumenta kan worden - passatizhami vervangen.

Tsiklya. Staal plastinka bolstered boven in van hout kolodke, ze wordt gesolliciteerd strijkend, zachistki van van hout vlakken.

Steklorez. Totaliter toepasbare eenvoudigste en goedkoope rolikovyi steklorez, hen het is mogelijk raskraivat het glas van elk lijvigheid. Stekolshchiki de-adjusters van winkelen windows (spiegel) stekol door de lijvigheid tot toe 10 mm prefereren staal steklorez geachte diamant.

Plotnichnyi versmaat. Van hout plotnichnyi versmaat is handig voor het werk van zagotovkami ruimere afmeting, en voor de meerderheid van stolyarnykh werken rechtvaardig om metaal of van hout lineaal door de lengte 500 mm te hebben.

< Vorige pagina