ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Vochtigheid

In svezhesrublennom topole vlaga stileert van 60 tot toe 80% met betrekking tot gewicht, in gereed voor stolyarnykh werken te schoeien ze vermindert alles behalve in 10 tijdperken. .

Whereat beneden de vochtigheid begrijpen organisch vnutrikletochnuiu vocht. Zijn vysykhanie in natuurlijke voorwaardes, op de lucht verrijst voor twee en elk meere jaren oud.  In parovykh sushilnykh de camera's van mebelnykh fabrieken vochtigheid dragen tot toe geoorloofde beperkingen (8 - 12%) voor twee-drie vierentwintig uren, en elektrosushka allemaal meerdere uur leent. Maar als dorre grondslag om op lange tijdperk beneden regen toe te laten, ze namoknet, zal zwaar worden, zijn moeilijk zal zij pilit, alles behalve het is onmogelijks naar de dissel. Dit privnesennaya vlaga, niet wezen het organische deel van spant, snel bezwijmt. Grondslag kwam in hartelijke geventileerde huisvesting binnen, vysokhnet zonder kunstmatig podogreva alle voor meerdere uur, wordt zijn natuurlijke vochtigheid herlaad, wat ze was tot toe regen. .

Zonder de moeilijkheid vvernut shurup in lipovuiu of elovuiu grondslag, en in beechen met de arbeid zabivaetsya zelfs draadnagel. Stolyar vergelijkenderwijs zonder de moeilijkheid doet voor andere doordringende chip van de grondslag zoom van pryamosloinoi de spant van de pijnboom af, van de berkeboom, klena, en de spant van caucasian boxwood en palmovogo boom met de arbeid opbrengsten rezaniiu, ze met betrekking tot dichtheid en stugheid komt niet naar enkel metalen overeen.

Op metalcutting machines tokar of frezerovshchik kunnen met een instrument alle wijziging, niet zatachivaya reztsy, frezy studeren. Op derevoobrabatyvaiushchikh machines messen wijziging en door zatachivaiut porie met betrekking tot twee tijdperk voor de wijziging. Aanleiding kroetsya in neodnorodnosti spant trakteerde.

Door de lichamelijke en mechanische eigenschappen van de spant van diverse rassen wordt boom toepassing in boven-grond en onderzeeboot constructie, mebelnom vervaardiging en in de velen andere vertakkingen van populaire economie veroorzaakt. Eik en listvennitsa wijd zijn gebruikt in de onderzeeboot constructies. In waterhoudende spant niet enkel niet zagnivaet, maar met de tientallen wijzerplaten prochnost. En berezovye brevna nooit solliciteren construeren van de behuizing brengt zij erbuit-van de -deuren onder, zelfs verdedigen van regen en sneeuwen, snel zagnivaiut, de spant van de berkeboom - handelswaar voedende omgeving voor torren-koroedov. .

Schouw transversal srez boom, ok is ongedeeld op de topgevel polena. Jullie zullen aantreffen kontsentricheski situeerden met betrekking tot de cirkel van de stengel van de beugel onderkenden van andere lijvigheid, de intensiteit van het schilderstuk, door de kleur. Deze jaarlijkse arboraceous loopt af, ieder - het jaar van het leven van de boom. Ongelijke beugel en met betrekking tot lijvigheid, in gunstige weersomstandigheden boom verbouwt intensivnee, sneller, beduidt, en ambtsaanvaarding meer, beugel dikker.  Kleinere beugels - op naaldendragende rassen.

Allen van strata nonhomogeneous en met betrekking tot dichtheid. In de voorjaar van en in de zomer van, wanneer veel van ontsteken, van de warmte en vlagi, boom verbouwt intensivnee, in de herfst van het wasdom wordt omlaag vertraagd, kooien gewordene melche, de dichtheid van jaarlijkse beugel vergroot. .

In het centrum transversal sreza resideert donker okrugloe stip (vijg. 1), dit hart van de stengel, de beginneling van de verschijning van het leven van de boom, ze en vooruitgangen in jaren eerder, van het hart algemeen begint van zagnivanie spant, onderrichting dupla. Verderop gaan vergroot in de diameter jaarlijks strata. Uiterste uitwendige stratum - deze dop, verderop naar het centrum bevindt zich de stratum van cambium, van pitomnik levende kooien. In de voorjaar van, wanneer plant kielzog van de winter recreatie, kooien beginnen om vorming nieuwe jaarlijkse beugel af te scheiden. Wat het wil, hangt in de velen van de beschikking van de zomer - regenachtig of dor, winderig of verhit af.

Poпeрeрehный cрeз ctcoлa deрeca: 1 - яdрo; 2 - godocый koльca; 3 - kambhй; 4 - koрa

Popererechnyi van srez de stengel van de boom:
1 - pit; 2 - godovyi loopt; 3 - cambium; 4 - dop

Als om stengel niet aslant te snijden, en mee, zullen worden, uitstekend diverse met betrekking tot breedte, om en dichtheden prozhilki - harten straalen, pronizyvaiushchie jaarlijks strata te kleuren. Met betrekking tot het van cambium gaan met betrekking tot alle stengel te vertakt en loof voedende substanties gedragend met betrekking tot wortels van de voedingsbodem. Schilderstuk geopend op het vlak van de spant na pererezaniya volokon jaarlijkse beugels en voedende harten van de straalen, naam door de spant structuur. Dan raznoobraznee deze schilderstuk met betrekking tot configuratie en kleurig schaduuwt die prijzen voor de spant hoe otdelochnyi materieel in stolyarnom vervaardiging. .

Stolyara weinig interesseert, in wat jaar, en in wat klimatisch conditioneert dat beugel vormde, naar hem belangrijke algemene structuur en de structuur van de spant, veeleer dan van de boom.

  • Vochtigheid
  • De ondeugden van schoeien
  • De decoratieve eigenschappen van schoeien