ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Direct en protravnoe krashenie

Er is ook meerdere methodes otdelki welk bezeten tussenpersoon positioneren tussen methodes van de ondoorschijnend en doorzichtig coatings. Zij houden in in wat kunstmatig de natuurlijke kleur verandert van de spant, terwijl natuurlijke structuur zijn (schilderstuk) voet bij stuk houdt compleet. De spant kleur door middel van krasheniya kan worden veranderd zodat artikel van de vervaardiging van asp vneshne zal duister-bos niet onderscheiden van, berkeboom onwetende persoon zal door de noot roepen, en de namaak van de beuk beneden het mahonie razgadaet razve die wedervoer stolyar-kabinet-maker. .

Bestaat van twee methode van krasheniya spant - direct en protravnoe. In eerst geval om pridaetsya kleur krasitelya zonder de chemicalie onderlinge beinvloeding er mee substanties bevatten in de zelve spant te schoeien. In tweede geval protrava is niet louter en eigenstandig krasitelem, maar goedvindt in onderlinge beinvloeding met dubilnymi de zuren van de spant geverfd brine welk en impart naar de boom bepaalde kleur geformeerd.

Direct en protravnoe krashenie tijdperk brengt, in zijn zwenk, oppervlakkig en diep door. In een geval stelende substanties dringen arboraceous porien op de diepte van 0.3 tot toe 1,5 mm binnen, in ander - verrijst van okrashivanie alle spant, op alle zijn diepte ongeacht van de lijvigheid van schilderden materieel (bolster, grondslag, brevno).

Diep krashenie stolyary naam ook propitkoi, of moreniem. Vandaar betitelen als moeras eik, maar niet morilka! Skvoznaya propitka spant krasitelyami wordt in de fabriek voorwaardes onder druk of verricht... Juist naar binnen woud, wanneer wordt geschilderd in van node de spant kleuren van rastushchego boom. .

Zelve met betrekking tot zichzelf de methode van het schilderstuk op de wortel is eenvoudig. Het houdt in in wat schilderstuk verdunning introduceren in de stengel van volwassene boom met betrekking tot tabakspijpen door de diameter tot toe 5 mm door de openingen. Prosverlivaiut meerdere de openingen van diverse diepte, maar alle zij bevinden zich in de richting van de harten van de straalen. Krasitel stekaet van de vijver, podveshennogo hoger boven, en door verderop raznositsya de natuurlijke motie van arboraceous sappen. Voor korte tijd, voor niet boven de maand, wordt geschilderd niet enkel schoeien van de hoofdstengel maar ook ruim suchev.

Zelve natuur helpt erbuit om boom af te schilderen. Als in de stengel wordt geintroduceerd, bijvoorbeeld, bruin krasitel dat dit is niet te zeggen welk alle spant zal deze kleur bemerken. Vovse niet, bruine krasitel samengestelde uit meerdere subtiele jumbled stelende substanties, aangeschoten van arboraceous sappen doorbreekt, en boom het blijkt schilderde in de sinaasappel, duister en gele toonen welk zelfs meer enriches structuur. .

Beste resultaten worden in okrashivanii op de wortel van de bomen listvennykh van de rassen, gekregen als olkha, topol, berkeboom, lipa, klen. Maar methode okrashivaniya op de wortel, niettegenstaande het het eenvoud, zeer arbeidsintensief, ongelegen van het gezichtspunt organiserend van de industrieele aanmaak van spant kleuren. Daarvandaan ertoe doen nader talrijk en blij van brede proefnemingen in ons in land en naar het buitenland poosje gaat niet.

Langgeleden gewetene dat koopt spant van enkel rassen van de bomen natuurlijke wijze door middel van buitenlander naar naar de om haar schilderstuk. Water maakt duidelijk eik grijse en zelfs duister, als de spant van de pijnboom of eli om enige tijd in peregnoinoi voedingsbodem te weerstaan, inclusief linde dat spant zal bruine worden.

Voor het thuis stolyara totaliter tamelijk oppervlakkig krasheniya, direct alsmede protravnogo. De diepte van de binnendringing schilderstuk substanties verhuurt om otdelochnye werken, incluis shlifovanie shkurkoi en zachistku tsiklei waar te maken.

Natuur en de aanmaak van chemische industrie verschaffen ruime keuze diversified krasitelei; Het is zoals, geen kleur, van de toon welk het is onmogelijks zou zijnen om op de spant door middel van krasheniya te krijgen.

Grootst verbreid kreeg van krasitel beits organische oorsprong. In obikhode het naam morilkoi. Interessante voorgeschiedenis van deze substantie presenterend bijster nou oplosbaar in het water het gruis van sero-bruine kleur. .

Tegen het eind was gekant verleden eeuw beits stolyaram beneden de titel "kelnskaya land". Dit, eigen, en land bestaan. In de voorstad van de Duitse stad van Keulen waren worden gevonden het waterbekken van verrassend loszinnig peregnoinoi land welk zonder de moeilijkheid wordt in waterhoudend opgelost, imparts naar de om haar jucy bruine kleur, bijster nou wordt door de krant, spant en andere poreuze materielen geabsorbeerd. Wetenschappers de leeftijd stelden van dit land in meerdere miljoen jaren oud vast. De reserves van kelnskoi land ontpopte zich gelimiteerde, kosten van krasitel verbouwden. De echter talrijke zoeken van zodanig land in andere plaatsen van de resultaten schenken niet: Beits zal onder andere geologisch formeren en klimatisch conditioneert.

In 20 en 30 jaren in Novgorodskoi gebieden waren worden in meerdere plaatsen geschikte landen gevonden, maar zij ontpopten zich als klein als gelijkaardig naar kelnskie.

Na dolgikh fouilleert chemische industrie beheerste fabricage van vervanger beitsa. Het winst van guminovykh zuren bevatten in vergelijkenderwijs jong met betrekking tot geologische willen verbouwen uglyakh en turf. Deze natuurlijke grondstof dichtbij met betrekking tot de oorsprong naar kelnskoi land. In de verkoop gedraagt krasitel, beneden de titel "orekhovaya morilka" rasfasovannyi met betrekking tot 20-30g. .

Morilka wordt direct oppervlakkig krasheniya beneden de noot gesolliciteerd. Best betaamde materieel voor de namaak is de spant van de berkeboom, alle de meer met de ondiepte suchkami en svilevatym constructie volokon. Minder lijkend op naar de noot zal structuur van eli en beuk.

Belangrijkste verschil oppervlakkig krasheniya van protravnogo okrashivaniya houdt in in wat in de werkwijze van krasheniya de natuurlijke schilderstuk van de boom sluit niet krasitelem, omgekeerd, het wordt yarche ontdekken, structuur wordt kontrastnee, sochnee. Dit verrijst daarvandaan die arboraceous volokna en porien anders absorberen verdunningen krasitelei. De zomer deel van de jaarlijks stratum van de spant plotnee vesennei, alsmede pit plotnee zaboloni, in okrashenii elk meer loszinnig olifants absorberen in de porien meer van stelende substanties en geworden temnee, nezheli elk meer dicht, melkoporistye strata. Helemaal slecht roeien met de riemen krasitel smolistye arboraceous strata, zij alles behalve bewegen niet van de natuurlijke wijze schilderstuk.

Volgende pagina >

  • De schilderstuk namaak
  • De mankementen van het schilderstuk
  • Direct en protravnoe krashenie