ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

De ondeugden van schoeien

Naar de boom, net zo alle manier van levende organizmu, innerlijke ondeugden, innerlijk en verkreeg, het wordt diverse ziektes aangedaan. De titels van de ondeugden met het karakteristiek worden voor de handel spant van diverse rassen en verschillende benaming gegeven: Gold in de constructie, mebelnom vervaardiging, in tselliuloznoi, krant en fanernoi industrie, in andere vertakkingen van populaire economie. .

De meeste verbreid en serieuze ondeugden van de spant dragende zijn otbrakovke, tvloeien een of anders voor: Kraakt verschijning in rastushchem boom tijdens bittere koudes, alsmede in de spant in de werkwijze van kunstmatig zijn bakkend; Suchki verstoppend machining van de boom en dalend prochnost pilomateriala. Volop suchkov herleidt van sortnost spant. Cankers, - van deze verwonding welk oorzaak om insecten, prodelyvaiushchie erin corridors te schoeien. Onderscheidend van de diepte en vormen gnil veroorzaakte vredonosnoi zhiznedeyatelnostiu in het lichaam van de boom of in de spant van minderwaardige planten - gribkov. De abnormaliteiten van de vorm van de stengel en de constructies van de spant - ondeugd, zeer wijdverspreid, en niet week voor correcte beschrijving, voor geen twee helemaal gelijkaardige bomen. Natuur is overvloedig, naar de om haar over het algemeen prisushche de varieteit van de types van planten en beest. Daarvandaan brengt tijdperk moeilijk om door, daarover elk meere volledige toepasbare deze homp van de spant vast te stellen. .

Er is in staat metterdaad, suchkami is eenvoudig: Geoorloofde standaardmaat - op een grondslag drie suchka, als vier en meer, ze brakuetsya, wordt niet toepasbaar voor de constructie beschouwd. En hoe te zijn met zogenaamd kososloinostiu en svilevat tostiu, krullend of putanym net volokon? Geometrische helemaal correcte jaarlijkse beugels in de natuur van levende boom bestaat niet, twee gaand met stengel volokna, zou parallel schijnen, door alle middelen vilnut terzijde en worden gekruist, als hun lijn om in de kamer te gaan verder. Iskrivlennyi de stengel van de pijnboom is ongeschikt voor de mast van parusnogo boot, door van niet schenking korabelnymi bosschages noemen, waar van mnogometrovye pijnboom kosten meteen, op welke wijze kaarsstandaarden.

Maar bomen bestaan, van kososloinost en svilevatost spant welk otniud zijn niet vice. Het is bijvoorbeeld, de stengel van karelskoi berkeboom zo veel ongelijk, gebekt, bugorchatyi die zelfs klein, in de versmaat door de lengte, interval het geen formule beantwoordt van "normale vorm stengel". En als raspilit het met betrekking tot lengte, dan op sreze zal zodanig gisting volokon openstellen, door die moeilijk een uitzicht om vast te stellen, waarin volokno begint, met wat wordt gekruist en in wat plaats klaar zijn. En omdat spant van karelskoi berkeboom is de meeste waarde otdelochnym materieel in het meubeltje aanmaak.

Die trof niet in het woud op de stengels van volwassene bomen van het zuiden kant van narostov onzekere vorm aan, op de noord en oostzijdes narostov alles behalve niet brengt tijdperk door. Vrosshie in de dop van de boom en zelve pokrytye door de dop van schilderachtige schilderstuk, krullende, anfractuous, perepletaiushchiesya lijnen volokon duidelijk worden op belostvolnoi berkeboom onderkennen. Narosty - verschijnsel pijnlijk maar voor rastushchego boom, op de kwaliteit van de spant van zij dammen door essentiele afbeelding niet vliyaiut, keurige spilivanie hen voor plant pijnloos in. .

Maar namelijk dit narosty (kapy) zal stolyaru otdelochnyi het materieel van nepovtorimogo schilderstuk en colorings uitlenen. Vooral worden orekhovye kapy met hun baroke netten van de jaarlijks strata van verschillende breedte en schilderstuk, met de helder anfractuous lijnen volokon mee stengel getaxeerd. De spant van orekhovogo boom, vooral zuiden, caucasian, zelve met betrekking tot zichzelf waard op welke wijze otdelochnyi materieel. Eigenaardigheid zijn in de kleur volokon: Van zeer ontsteken tot toe donker-bruin dodenrijk, En naplyvy op orekhovom boom - dit hoe sgustok alles zelve prachtig en waard da's ontwikkelde door de natuur van deze plant. Kapy op volwassene bomen presteren 200sm in de diameter, door het gewicht overheen 1,5 t (spant kapov, net zo alle spant van karelskoi berkeboom, wordt met betrekking tot gewicht, en gedeeld op doordringende plastinki decoratieve triplex - in vierkante meteren en detsimetrakh) geschatten.

Krasiv kap olkhi met roodachtig eb volokon. Narosty treffen op de meest van de rassen van de bomen. .

Van de firma kapovoi spant izgotovlyaiut verschillende decoraties: Brooches, kulony, kralen. Zij plaats bezeten op prilavkakh iuvelirnykh winkels terzijde van kostbare Stones en producten van zilveren.

Op lesosekakh bomen spilivaiut op de hoogte 20-40sm van begane grond. Maar juist het lagere deel van stengel (komel) grenzen aan de hoofdwortelen van plant, presenteert grotste waarde als grondstof voor otdelochnykh materielen. In razdelke spant namelijk hiervan deel van stengel, van pnya de werkbladen winnen van de triplex met de meeste prachtige schilderstuk. In zagotovke otdelochnoi spant komel stelen van de stratum van land, obnazhaiut wortels en in deze plaats raspilivaiut vrij. .

In deze doelen gebruik razviliny gevormd in de plaatsen van de bifurcation van de stengel van de boom, waar volokna in de werkwijze van het wasdom zal perepletennye knippatroonen welk naam perekrutom formeren.

Nu omstreeks de kloten van de bok. De velen rassen van de bomen verschrikt gribkovymi door de ziektes, de kleur veranderen van de spant, hoewel mechanische eigenschappen algemeen voet bij stuk houden, als verroten niet zashlo ook vandaan ervandoor. Volokna de spant van de pijnboom en asps inkoop sero-blauw schilderstuk, in artistieke panno deze natuurlijke schilderstuk is gebruikt voor de afbeelding van kalme zee of lucht in nenastnuiu weersgesteldheid.

Het gaat tenslotte, over suchkakh. Fanernye werkbladen, waarover bestaan kleine fors suchki onderkenden door de helder en altijd elk meere donker schilderstuk, aanblik naryadnee, leukers. Specifieke schilderstuk volokon zal om ieder suchka formeren.

  • Vochtigheid
  • De ondeugden van schoeien
  • De decoratieve eigenschappen van schoeien