ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Styazhka

De doordringende werkbladen van de triplex zelden tijdperk brengen zonder longitudinal krakken op de einden door. Rassloenie wordt van usykhaniem boom eerstdaags na razdelki selectie op plastiny of in de werkwijze van de opslag en verscheping in de omstandigheden van de regelbare vochtigheid veroorzaakt. Praktisch zijn krakken onvermijdelijk. Ine het algemeen tortsevye de zomen van ieder vel consolideren door smalle bef kranten op de kleefstof anders op fanernom fabriek, maar ook deze afmetingen vandaan buiten niet altijd triplex behoeden van rassloeniya.

Daarvoor kiezen schilderstuk en om triplex naar skleike voor te bereiden, moet krakken door middel van styagivaniya, en dan naar bolster boven zijn prokleikoi mee de smalle bef van doordringend papieren verwijderen. .

Met het dit draaien op uitzicht het vel van de triplex gefit (gezicht) door het kant kverkhu en palmen sdvigaiut rastreskavshiesya onderdelen uit. In het algemeen dit regelt met gemak. Dan de triplex vel in zodanig positie prizhimaiut op de tafel ergens toe zwaar, bijvoorbeeld, utiugom. Dan op de smalle sigarenbandje van niet vet krant, het is mogelijk gazetnoi, maar zonder tipografskoi verf, veroorzaker de doordringend stratum van dikke stolyarnogo kleefstof, een gebeten weerstaan zijn op de lucht en netjes lag sigarenbandje op kranig, priglazhivaya, als niet naar gevormd van puckers. In een uur skleika vysokhnet.

Geschiedt die stroomt over van de krak worden niet teruggelopen of de verzoening van hen ruimere streven vergt. Dan zowel delen van triplex bevochtigen als volgend prodelyvaiut alle het overblijfsel van de operaties. Niettemin in dit geval na nakleiki papierene sigarenbandje shov moet zapressovat tot toe complete vysykhaniya triplex het ergens toe zwaar aangedaan of tussen twee doshchechkami met behulp van rechtbank-nietjes vastgegrepen. .

In het werk met betrekking tot decoratief fanerovaniiu het is van node naar het vakantieoord naar skleike van twee of elk meere doellatten van de triplex met betrekking tot lengte, boord om, arris naar arris te stromen over. Deze werkwijze heet styazhkoi, of rebroskleikoi.

Om in shvakh formeerden niet van de zuiveringen, de zomen van laakt dissel fugankom alle pakket tussen twee doshchechkami in tiskakh of rechtbank-nietjes bemachtigd. Kan worden rubankom, van en twee-drie vel podgonyaiut naar andere met behulp van stameski ontbeerd.

Met het dit uitdraaien op uitzicht werkbladen lagen op andere, aline zomen wezen thema agglutination, en met betrekking tot lineaal srezaiut stameskoi de smalle bef van minimale breedte, niet boven 2 mm. Stamesku richten faskoi naar de lineaal op, maar met zodanig hangen hengsels rechtsom, om rezhushchaya zoom prishlas op juiste hoeken naar de triplex vliegtuig. Stamesku moeten ook van ons zich buigen, om te zetten het mes niet door alle breedte van de kling, en door slechts voorste hoek. Het is geschikt om metallieke lineaal te benutten, dan stamesku kan worden door het vliegtuig naar zijn zoom, niet verbuiging ingestellen. De lijvigheid van het metaal lineaal misschien 2-3 mm, en van hout - 4-5 mm. .

Om ugolnikom de hoek van de zoom van doordringend vel te checken, hoe dit maken tijdens stroganiya doellat, het is onmogelijk. Daarvandaan hangt nauwkeurigheid obrezki op juiste hoeken slechts van de positie stameski af.

In skladyvanii twee werkbladen voor obrezki zomen noodzakelijk om in de rekening richting volokon te nemen. Als zij bevinden zich niet naar parallel zomen, en hoek-wijse dat richting rezaniya moet met de richting volokon samenvallen. Anders onvermijdelijk skoly van de spant. Enkel rassen van de boom, bijvoorbeeld rood, over het algemeen met de arbeid opbrengst zelfs obrezke zelfs mee volokon, zij vykrashivaiutsya, zomen worden oneven geveerd gewonnen. Hen kunnen alined shkurkoi zijn. Laakt nietje tussen twee otfugovannymi doshchechkami, alsmede in stroganii zomen, en zachishchaiut melkozernistoi shkurkoi.

Breekbare, loszinnige spant snijden voor meerdere rijstrooken stameskoi. In het eerst geval doel om, dicht prizhimaya fasku naar de lineaal te wagen. In tweede rijstrook nadrezaiut volokna en leix in derde rijstrook gleuf maken op alle diepte.

Rebroskleika wordt ongeveer ook, net zo skleika in styazhke krakken volbracht. Voor skleiki en alle andere werken met decoratieve triplex wordt slechts stolyarnyi kleefstof aangeraad, omdat andere klei, incluis kazeinovyi, kan op het vlak van de spant niet amendable plekken laten. Om krant lint beter van niet alle splosh, en door krullende schrap of met betrekking tot boorden in te vetten. Als op papierene lint wil het bleek ook respectievelijk veel lijmen, voeren kleevoi kant met betrekking tot werkblad van papieren uit. .

Voor zeer doordringende triplex is ongeschikt en vocht kleefstof. Algemeen gelden 40-procent mezdrovyi kleefstof en 50-procent benig. Deze correlatie van het water en dorre kleefstof: In eerst geval op 60 vesovykh de delen van gekookt water nemen 40 delen van dorre substantie, in tweede - gelijkmatige onderdelen.

 Obrezka door de hand hoek-wijs 45° (of andere) wordt door meerdere methodes volbracht. Schrappen met karandashnoi razmetkoi bed op quitte stichting en door prizhimaiut brede lineaal in de positie door de stomp hoek naar zelf. Dan door alle breedte van de kling stameski maken van nasechku acuute hoek, om te verhoeden van otkol spant op de zeer beginnend reza, en dan snijden met betrekking tot lijn razmetki voor twee-drie rijstrook, precies als in transversal raskroe. Te verhoeden skoly zal papierene sigarenbandje helpen, nakleennaya op een van kanten welk na obrezki tvloeit om voor, preliminarily gedempt hartelijk water te schrappen. .

Als niet te om tijdperk op razmetku iedere hoek op de schrappen door te brengen, het het is mogelijk nachertit op quitte vliegtuig verstaka, de homp van vette triplex, orgalita.

Kunnen worden elk meere lange schrappen aangeplakt en om hen hoek-wijs zo te snijden, om werd op gelijke tijdperk twee zagotovki gekregen.

Het is tenslotte, is mogelijke en zodanig variant: Hoek-wijse snee erbuit de kleine doellatten van de triplex, en na podgonki in de hoeken van het vensterraam van nadstavlyaiut hen. Deze toelating meer komt boven voor pryamosloinoi triplex en slechts in die gevallen, wanneer volokna bevinden zich niet mee fanernoi lint, en aslant (bijvoorbeeld, in okleike vensterramen).

Volgende pagina >

  • Styazhka
  • Nabornoe fanerovanie
  • Raskroika triplex
  • Nabornye hengsels
  • Nakleivanie triplex
  • Nakleivanie triplex door de methode "vpritirku"
  • Drukpers
  • Profilnoe fanerovanie
  • Mankementen fanerovaniya
  • Obrezka zomen