ctoлярныe рabotыctoлярныe рabotы - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcactoлярнoe deлo - gлacнaяctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhca caйtactoлярныe рabotы
нahhнaющemу ctoляруctoлярныe рabotы - gлacнaя ctрaнhcaнahhнaющemу ctoляру - gлacнaя

Vyzhiganie

Osobnyakom kosten in het een aantal van diverse methodes otdelki door vyzhiganie vuur en zuren, ongeremd in landelijk mebelnom vervaardiging, de fabricage van kinder speelballen, shkatulok, van de vensterramen voor de schilderstuken, van suvenirnykh producten.

In vyzhiganii, spant de kleur verandert beneden de handeling van hoge koorts - van ontsteken barnstenene kleur tot toe bruine kleur, alles behalve zwart. Met de tijdperk schilderstuk beweegt niet, voet bij stuk houdt heel lang, door de eeuwen. .

Gewetene meerdere de methodes van de wijziging van de kleur van de spant door middel van zijn nagreva. Tussen hen zodanig weinig gewetene en zelden toegepaste, hoe de boom calcination in verhit zand. En het zeer is eenvoudig. In de zandplaat met raskalennym rechnym zand verzuimen van hout plastinu, doellat, de om de interval van de boom en bepaalde tijdperk weerstaan in het zand. In de temperatuur van 120 tot toe 200° spant begint temnet, om geel-bruin schilderstuk te kopen. Niettemin daarvan die lagere en middelmaat strata van het zand worden getreuzeld gekoeld, nezheli bovenste en uiterst die en het vlak van de boom wordt verschillend geschilderd.

Zo de doellatten winnen van de spant schilderstuk, vlot gevend van de meest hel naar de meeste donkere toonen. Zodanig materieel is gebruikt voor inkrustatsii, alsmede voor de fabricage van de losse details van de thema's. .

Is blij wijd rondgedeeld in het verleden methodes vyzhiganiya door stelen vuur open en zuren nu gelden ongewoon. Voorop vanwege het vuur-controle toevalligheid, en detacheren daarvandaan die het is noodzakelijke om fors sernoi zuur te behandelen, indiscreet gedrag betreffende welk kan de brandwonden van het hands leiden tot.

De meeste verbreid en gemakkelijk van de toegang is methode pirografii die in de vertaling middelen risovanie door het vuur. Deze methode wordt in de vervaardiging kinder gegolden en pletenoi meubeltje, van de speelballen en andere thema's en houdt in in wat op het vlak van de spant door gemakkelijke aanslag ernaar raskalennoi naald of bedrading vyzhigaiut schilderstuk maakte door de potlood.

Voor vyzhiganiya noodzakelijk speciaal gereedschap - elektrovyzhigatel. Het kan zijn maakte zelve. Wil wordt ook genodigd hebben en kleine transformator verkleinende voltage met 120-220 tot toe 2-3Vt welk wordt naar gebruikelijk elektroseti gekoppeld. In de verkoop er zijnen elektrovyzhi-gateli bracht met transformatornym apparaat onder. .

Om te gereedschap vervaardigen, moet planku door de lengte 100 mm nemen, secheniem 25 X 12 mm en stameskoi om erbuit erin twee cannelure voor provodnikov elektriciteit (vijg te snijden. 37). In het dit pazakh op kleine shurupakh of schroeven consolideren twee aeneous plastinki door de lengte met betrekking tot 30-40 mm, door de lijvigheid niet minder 1,5 mm. Ernaar adject twee zacht elektroprovoda met teplostoikoi isolatie. Op de protrusive beeindigt van plastinok prosverlivaiut opening voor de schuifsloten met de noten, met behulp van welk krepitsya gebekt in de vorm van de lus nikhromovaya bedrading, waarvan spiraalen maken voor alledaagse verwarming appliances. Plastinki en schuifsloten kunnen worden ongeschikte schakelaar en shtepselnoi rozetki ontleend aan.

Pрhboр dля cыfhgaнhя

Gereedschap voor vyzhiganiya

Van nikhromnoi de bedradingen van verschillende lengte en diameter better zagotovit meerdere lussen, om empirisch te selecteren voor beschikbaar op de transformator van de opbrengst voltage best uitgekomene lus ze moet rood van niet boven worden dan voor 30sek. Na het insluitsel toka, maar voor 2-3 min niet perekalivatsya tot toe vale-witte kleur en niet peregorat.

Bemanteelde in kolodke elektroprovodniki dichtbij door de huik van de triplex. Om kolodku door de schoensmeer uit te monsteren, verf of vernisen het is onmogelijk. Vooral zorgvuldig tvloeit om verbindingen plastinok met de bedradingen voor en bedrading te volbrengen. De plaatsen van de verbindingen preliminarily moeten zachistit napilnikom of shkurkoi en dicht zavernut schroeven en noten. Anders zo verbindingen zullen gestookt worden. Beneden plastinki in kolodke bijstere inktkoker podlozhit kusochki glimmer. .

Voor vyzhiganiya van toepassing van niet smolistaya de spant van elk rassen van de boom, maar elk meere jucy schilderstuk wordt op hel vlakken gewonnen. Het best rassen van de boom voor vyzhiganiya - dit lipa, olkha, topol. Totaliter toepasbare elk triplex, berezovaya of beechen.

Werk elektrovyzhigatelem, hoe door de potlood. Wanneer van omgebogene hoek-wijse konchik lus nakalitsya, hen gedragen zich met betrekking tot de schilderstuk omlijning op ons, nauwelijks eerbiedigende spant vlak. Kolodku bande beneden de zelfde belagen, hoe in de brief potlood. Breedte vyzhigaemoi lijn misschien diverse, dit is aangewezen daarover, beneden wat hoek wordt het vliegtuig van de lus betreffende het vliegtuig zagotovki omgebogen. In eerst aanslag naar de boom lus nauwelijks temneet gekoeld. Maar kosten pripodnyat zijn, hoe gloeien wordt herlaad. Met betrekking tot liet voetspoor kan worden de noodzakelijke graad van de aandrang van raskalennoi bedrading en tijdperk ononderbroken "risovaniya" vastgesteld. Rijstrook met betrekking tot een en gelijke omlijning kan worden herhaald, om te maken lijnen elk meere donker, maar nooit voortvloeit om van obuglivaniya spant uit te gaan van, dit knoeit van de schilderstuk verschijning. Door het gereedschap kan zijn maakte tochechnyi back-knarste. Dan meer van vyzhzhennykh de punten op het vlak van back-knarsten die temnee het zal schouwen. .

Door de methode vyzhiganiya kan worden as-laag uitgemonsterd, stichting welk van hout, en als kom is gebruikte gribnoe onderrichting met de stengel van de boom (trutovik) of marinier kinkhoorn.

Snyatyi van de boom grib zelve met betrekking tot zichzelf in meeste gevallen de kom heeft van ovale vorm welk zelfs niet aangeraad verdiepen en naar aline door het mes. Maar zijn volgt om door het vel staniolya op vloeiend glas (silikatnyi kleefstof) te dekken.

Vers trutovik het is mogelijk een gebeten podsushit, maar geen noodzakelijkheid chistit het door het mes, hoe chistyat gebruikelijk griby. Zomen en muren, in het algemeen ab extra sero-bruine kleur, moet volledig nou proolifit en dek door de vernis. Dan nader vysykhanie griba wordt op het paar jaar voorgehouden.

Podstavku (stichting) vypilivaiut van de homp van de boom, afmeting zijn zijn aangewezen op de waarde trutovika (meer geregeld bezoeken afmeting zullen zodanig: 110x100x30 mm). Stichting van boven en met betrekking tot zomen okleivaiut berezovym of beechen shponom, doordringende decoratieve triplex voor vyzhiganiya is ongeschikt. Als niet shpona, kan worden kleenoi door de triplex met tamelijk zuiver gezicht vlak ontbeerd.

Voor versterkend trutovika in podstavke vyrubaiut gering verdieping, naar overeenkomstig het vorm. Kleefstof grib vocht glas of elk mastikoi, maar slechts waarna, hoe podstavka zal ornement en overdekte vernis gedecoreerd worden. Op podoshvu het is mogelijke nakleit homp van flaneli of ander materieel, om as-laag niet potsarapat de vlak fatsoeneerde van de onderwerp, waarover ze zal staan.

Na overeenkomstige toebereiding van de vlakken podstavki erop vyzhigaiut schilderstuk. Het is bijvoorbeeld, op lateraale granyakh - de omlijningen van de jaarlijks strata van de spant, en op de vliegtuigen - schilderstuk brandend papirosy.

  • Molteken kervend met betrekking tot boom
  • Stel-werk kervend met betrekking tot boom open
  • Relefnaya en skulpturnaya kervend met betrekking tot boom
  • Gravure
  • Inkrustatsiya
  • Vyzhiganie
  • Vypilivanie